Зак Браян има нов студиен албум, Брус Спрингстийн е гост-музикант в него

Американската кънтри и рок звезда Зак Браян има нов студиен албум, който официално излезе вчера – навръх националния празник на страната. Той носи името “The Great American Bar Scene”. Албумът бе обявен по-рано това лято и бе представен предварително в 23 бара в цялата страна. 

В съобщение до медиите музикантът написа, че целта на новия му албум е да “улови духа на американската култура“. Явно музикантът счита, че важна част от тази култура се случва в баровете и кръчмите, които са доста социални места, тъй-като е отделил голямо внимание на тях.

Първият сингъл “Pink Skies” дойде още през май месец. От тогава до днес той вече има над 100 милиона стримвания в Spotify. Да, Браян е изключително харесван музикант в собствената си страна. Впрочем, предишният му албум стигна до номер едно в класацията Billboard 200, за което вече е ставало дума на нашия сайт. Именно той превърна бившият морски пехотинец в голяма музикална звезда.

Миналият месец излезе и втория сингъл от албума “Purple Gas”. Албумът включва 19 песни (18 песни и едно стихотворение). В него като гост музиканти са поканени големи имена като Брус Спрингстийн и Джон Мейер. С Шефа Браян има една съвместна песен – “Sandpaper”. Общото прче с Джон Мейер е “Better Days”. Наскоро и двамата музиканти се присъединиха към Зак Браян за живи изпълнения по време на настоящото му турне. Джон Мейер описа това преживяване с думите “едно от най-невероятните неща, които съм виждал от години“.

Албумът вече е наличен в големите стрийминг платформи. Виниловата версия на тавата ще излезе на пазара на 10 октомври. Междувременно Зак Браян е на турне в Северна Америка, което  продължава до декември месец. Предстоят му концерти във Филаделфия, Атланта, Ванкувър, Бруклин.

 

Симеон Чешмеджиев

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.