За разлика от Godsmack, Disturbed ще продължат да правят нова музика

Godsmack заявиха, че са приключили с правенето на нова музика и турнетата и концертите им оттук нататък ще се опират на вече създадения им каталог.

Това постави въпроса как стоят нещата с останалите банди от техния калибър и дали тяхното решение за бъдещето им ще е подобно. Засега поне обаче Disturbed няма да бъдат сред тях.

В актуално интервю с Бийф Виган, вокалът на Disturbed Дейвид Дрейман каза, че обича процеса по правене на музика прекалено много, за да се откаже от него. Почти романтичен в описанието си, Дрейман сподели не само креативния си процес, но и новината, че Disturbed вече подготвят наследника на Divisive (2022):

„Абсолютно разбирам защо Съли е взел това решение. Истината е, че влагаш много във всяка песен. Влагаш сърцето, душата, ума си, излагаш на показ мислите си напълно оголени – трудно е. След време си казваш – не ми трябва да минавам през цялата тази подготовка, и цялата тази работа, и цялата тази саможертва, която върви ръка за ръка с процеса на създаване на тези песни.

Лично за мен – и особено като се има предвид опитът, който току що имахме с процеса по създаването на албума Divisive – това беше забавно. Магията на момента на създаването, когато просто… дори частта, в която китаристът ми Дани е описвал много пъти, която се случва всеки път, когато работим заедно. Хрумват ни неща буквално пред очите на другия, импровизации, които незабавно резонират с другия.

И не толкова в смисъл, че се случва автоматично, а просто го откриваш и ахваш. Този момент, мига, в който познаеш нещо – това ще бъде припевът, или пък централен риф, който просто не може да бъдепренебрегнат – това са изключителни, магически моменти, от които лично аз още не искам да се откажа. Знам, че имаме заряд за поне още един албум с оригинален материал, който е също толкова добър, ако не и категорично по-добър от това, което точно издадохме. Така че на този етап нямам намерение да спирам, но напълно разбирам Съли за неговото решение.“

Интересното е, че това е поредният музикант, който признава, че феновете искат да слушат предимно хитовете, както и че да се издават сингли е много по-щадящо от това да се издават цели албуми, но не спират да ги правят. Може би това ще бъде ходът на по-младите банди, но вероятно, когато зад гърба ти стоят десетилетия на творчески процес по определен начин, не си готов да го промениш толкова лесно.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.