Wolfgang Van Halen подготвя втори албум!

Wolfgang Van Halen потвърди, че вече работи върху продължение на албума си MAMMOTH WVH. Соловият му дебют на голямата сцена се очаква на пазара през юни месец. В ново онлайн интервю синът на великия китарист Eddie Van Halen казва следното: “В някаква степен вече работя върху продължение. Имах толкова много идеи, част от които записах за първия албум, но останаха още много и искам да ги запиша бързо. Само че ще вложа повече усилия в тях. От друга страна, със сигурност няма да отнеме толкова време, колкото за дебютния ми албум.“

Запитан защо е записал сам всички инструменти в MAMMOTH WVH, той отговаря: “Така или иначе мога да свиря на всякакви инструменти и реших да пробвам дали ще се справя с подобна задача. Буквално се тествах. И след като успях – е, в крайна сметка, хората ще кажат дали е така – установих, че страшно много съм се забавлявал и искам да повторя всичко това.”

Албумът MAMMOTH WVH излиза на пазара на 11 юни. Първият сингъл “Distance” достигна до номер 1 в няколко рок класации, включително и тази на Billboard (BDS Active Rock Radio chart). Песента е трибют към непрежалимия Eddie Van Halen. Първоначално не е било предвидено да влезе в албума, но заради изключително позитивния прием от рок аудиторията (близо 5 милиона гледания в YouTube!), бе добавена като бонус трак в албума. Всички приходи от нея отиват за благотворителната музикална фондация Mr. Holland’s Opus.

Повече за предстоящия албум може да прочетете тук.

Миналата година Wolfgang потвърди, че е помолил баща си за разрешение да използва името MAMMOTH WVH за соловия си проект. Названието е намигване към семейната история. Групата на Eddie и Alex Van Hаlen се е казвала MAMMOTH, когато David Lee Roth се присъединява към нея през 1974 г. Останалото е история.

Цялото интервю с Wolfgang Van Halen може да видите тук:

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.