Whitesnake разшириха значително прощалното си турне в Европа

Хард рок легендите Whitesnake обявиха много нови концерти за прощалното си турне в Европа догодина. Специални гости на последното турне на великаните ще бъдат Europe. Изпълненията са предвидени за пролетта и лятото на 2022 година. Купонът започва на 27 май в Германия и продължава през целия юни, като се очаква да бъдат добавени и нови дати в предстоящите седмици.

Ето какво каза за фамозното събитие фронтменът David Coverdale. “След изключителните предизвикателства, на които бяхме подложени в последната година и половина, аз съм отвъд развълнуван да обявя старта на нашето европейско турне догодина. Всеки ден се моля то да се случи по план и още веднъж да споделим незабравими вечери с феновете и да празнуваме това невероятно приключение, което продължава вече близо 50 години!“

Ето кои са новите дати, добавени към прощалното турне на Whitesnake:

May 27 – Arena, Oberhausen, Germany
May 29 – KB Hall, Copenhagen, Denmark
May 31 – Partille Arena, Gothenburg, Sweden
Jun. 02 – Tjuvholmen Arena, Hamar, Norway
Jun. 04 – Hovet, Stockholm, Sweden
Jun. 06 – Ice Hall, Helsinki, Finland
Jun. 08 – Saku Arena, Tallin, Estonia
Jun. 10 – Aren, Kaunas, Lithuania
Jun. 12 – Tauron Arena, Krakow, Poland
Jun. 14 – O2 Universum, Prague, Czech Republic
Jun. 19 – Zenith, Munich, Germany
Jun. 21 – Samsung Hall, Zurich, Switzerland
Jun. 28 – Lorenzini, Milan, Italy

Към тях трябва да прибавим и предварително обявените концерти:

May 10 – 3Arena, Dublin
May 12 – SEC (SSE Hydro Arena), Glasgow
May 14 – Utilita Arena, Newcastle
May 16 – The O2 Arena, London
May 18 – AO Arena, Manchester
May 20 – Motorpoint Arena Nottingham
May 22 – Utilita Arena Birmingham
May 25 – Motorpoint Arena Cardiff

Coverdale, който стана на 69 миналия септември, наскоро потвърди, че смята да прекрати кариерата си, след като още веднъж обиколи света с прощалното си шоу. През юни месец той каза същото, докато получаваше награда за цялостно творчество на събитието “The Rocks 2021”. Въпреки, че планира да слезе от голямата сцена, изключителният музикант сподели,  че няма да спре да се занимава с музика. “Ще продължа да творя и да пиша музика. Имаме дългосрочен договор с Warners и страшно много проекти под флага на Whitesnake. Но край с турнетата. Не ме изморяват самите концерти и пеенето, изморява ме това непрестанно пътуване, вече не се чувствам комфортно да го правя. Моето турне наистина ще е прощално, защото ставам на 70 години. Шегувате ли се? Понякога ми е трудно дори да си обуя дънките“.

В началото на миналата година Whitesnake бяха принудени да откажат американското си турне със Sammy Hagar & The Circle и Night Ranger, защото се наложи David Coverdale да претърпи операция от херния. Впоследствие всички концерти бяха отменени заради пандемията. Пожелаваме успех и късмет на Whitesnake – дано направят феноменално прощално турне, заслужили са си го.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.