Втора дата за концерта за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple

За огромна радост на феновете, организаторите от Z-Rock и Cantus Firmus обявиха втора дата за концерта, броени дни след като бяха пуснати в продажба билетите за първия концерт. Поради огромния интерес към това изключително рок събитие, музикантите приеха да се качат за втори път на сцената, на 19-ти март 2023г. в зала 1 на НДК.

Очаква ни истинска музикална магия: на една сцена ще се съберат толкова самобитни световни музиканти, като Брус Дикинсън – (Iron Maiden)- вокал, Таня О’Калахан( Whitesnake) – бас, Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер Сет Дока (Ian Paice Band) – китара и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice). Специално за България, музикантите са подготвили изненада – рок версия на българската фолкорна песен „Ерген деда“ от Петър Льондев. В нея ще чуем на живо кавала на Теодосий Спасов, в една логическа връзка на фолклора със симфоничната и рок музика.

БИЛЕТИ може да намерите на ticketsbg.com и на epaygo.bg, на цени от 80 до 140 лв. Има ограничен брой ВИП места по 200 лв. Деца до 7г. влизат безплатно с придружител, без право на място.

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden, Брус Дикинсън, супер рок групата и Симфоничния оркестър на Cantus Firmus ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми. Съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Лорд е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г., като член на Deep Purple.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд са обсъждали съвместни музикални идеи: „Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително аз да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър. Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек.“

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple, на 18-ти и 19-ти март, ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд е и дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на Cantus Firmus.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.