Вокалът на Rammstein обвинен в сексуални посегателства

Германският министър по семейните въпроси Лиза Паус призова за по-добра защита на феновете по време на концерти след вълната от твърдения за сексуално посегателство срещу фронтмена на Rammstein.

Според съобщения в германските медии няколко жени са обвинили 60-годишния Тил Линдеман в упражняване на сексуални посегателства, информира БГНЕС. Служители в Олимпийския парк в Мюнхен, където Rammstein трябва да изнесат четири концерта тази седмица, заявиха, че всички партита след концертите са отменени. „Особено младите хора трябва да бъдат по-добре защитени от нападения“, заяви Лиза Паус.

Тя призова да се създадат защитени зони за жените по време на концертите, както и да се използват т.нар. екипи за осведомяване, които да се справят със съмнения за сексуални посегателства. Тя също така настоя за премахване на системата „Нулев ред“ на Rammstein, която предлага ВИП концертно изживяване на избрана група фенове, включително възможността да застанат точно пред сцената, както и да получат достъп до партита преди и след концерта. Нови мерки за защита трябва да бъдат обсъдени „бързо и конкретно“, заяви Паус и призова за „сериозен дебат относно отговорността на артистите и промоутърите към техните фенове“.

Скандалът избухна, след като на 25 май 24-годишната ирландка Шелби Лин публикува в социалните мрежи изявление, в което казва, че се е свързала с жена на име Альона Макеева, която се представя като „кастинг директор, на турне с Тил Линдеман“ и я е попитала как би могла да попадне на „нулевия ред“ на концерт във Вилнюс.

По време на пауза тя е била отведена до малка пробна под сцената, където към нея се присъединил Линдеман с недвусмислени намерения. Когато момичето дало ясно да се разбере, че няма желание да правят секс, певецът реагирал гневно, казва тя. На партито преди концерта тя изпила две питиета, но след това започнала да се държи странно и няма никакви спомени за времето от 20:30ч. нататък, което я накарало да мисли, че в питието ѝ е било сипано упойващо вещество. На следващия ден по цялото ѝ тяло имало синини, за чийто произход тя нямала никаква идея или спомен.

В последваща публикация в социалните мрежи на 30 май, тя казва „Тил НЕ ме е докоснал. Прие, че не искам да правя секс с него. Никога не съм твърдяла, че ме е изнасилил.“ Оттогава обаче още няколко жени излязоха с твърдения за сексуално посегателство на концерти на Rammstein, макар че само казусът от Вилнюс е внесен като оплакване в полицията. От бандата са забранили достъпа до концертите си на Макеева, за която уверяват, че никога не е работила за групата.

„Обвиненията засегнаха всички ни много тежко и ние ги приемаме изключително сериозно“, пише в изявление на групата, публикувано в Инстаграм. „За нас е важно феновете да се чувстват комфортно и безопасно на нашите концерти – пред и зад сцената“, се казва в съобщението.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial)

В анкета, публикувана във вторник, вестник „Билд“ съобщи, че мнозинството от хората призовават да се отменят оставащите концерти от европейското турне на групата, докато не се изяснят обвиненията.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.