В новия епизод на „Елена Розберг представя: личности и страсти“ – Георги Любенов

Израснал в кв. Хаджи Димитър в София с емоциите около Герена, родителите му мечтаят да го направят лекар, а той мечтае да работи в радио.

По късно застава пред камерата и вече почти от 25 години е в телевизията. Жоро е правил интервюта с Емил Димитров и Джеймс Браун. В края на 80-те е редовен на Кравай в групата на ню уейв почитателите.

За любовта му към Depeche Mode, за пътешествията от Норвегия до Йерусалим, за смисъла да бъдеш всеотдаен в работата си – гледайте и слушайте интервюто с Жоро Любенов, с подкрепата на Zeppelin Premium Craft Gin, само в каналите на Радиокаст.

Георги Любенов е в националия ефир вече десетки години – от 1993 в БНР, а от 1998 – в БНТ. Роден е в София през 1976, има две магистратури – по българска филология (СУ) и по история и теория на театъра (НАТФИЗ). Собственият му почерк във воденето на предавания и широкият диапазон на теми и събеседници превръщат неговото предаване „Денят започва с Георги Любенов“ в предпочитано сред сутрешните уикенд блокове. Скоро ще обележи 25 години работа е телевизия. Бил е репортер, новинар, водещ, а също и главен редактор на радио София (БНР). Днес е изпълнителен продуцент в Дирекция „Новини“ на БНТ. Има интереси в музиката, културата, публицистиката. Обича да пътешества, разбира от балет и ню уейв.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.