Убиецът на John Lennon смята, че Господ вече му е простил

Mark Chapman – убиецът на легендата John Lennon, е убеден, че Бог му е простил за извършеното престъпление, пише bgnes.com. Това твърдение се съдържа в наскоро открито писмо на 62-годишният мъж до негов приятел на име Michael, което, според съдържанието, е писано през 1992.

В него мъжът дори обяснява, че се познава с Исус, който е още жив. „Днес бих желал да говорим за Господ, тъй като Исус не е просто герой от някаква история, а истински, жив човек, когото аз опознах. Той е всичко. Стигнах до това откритие по време на дългия си престой в „Атика“ (затвора в Ню Йорк, където преди Chapman бе държан). Той никога не ме изостави. Той е силно загрижен за мен и за теб също“, пише убиецът и добавя, че Господ е пролял кръвта си, за да може да опрости греховете му.

В писанията си Chapman разкрива още, че е е написал и книга, наречена „Писмото на затворника“. „Има книга, която обяснява всичките ми мотиви за извършването на това зловещо престъпление, но нека ти кажа, че то бе ужасно събитие. Така и не го забравих. Написах историята си за теб. Исках да ти споделя някои от нещата, които научих тук, в затвора, както и своите преживявания. Надявам се, че ще ги прочетеш“, гласи част от публикуваното за първи път писмо.

Писмото вече е било продадено на анонимно лице за 265 паунда. То е било предложено на търг от Eric Holler, собственик на сайта Serial Killers Ink, предлагащ вещи на известни престъпници. Holler се е сдобил с ценното писмо от гражданин, който е твърдял, че поддържа писмена кореспонденция с Chapman. „Самият аз никога не съм имал контакт с Chapman. Писмото се продаде за по-малко от час след пускането му на уебсайта. Бих желал да открия още вещи, принадлежащи на Chapman, защото се продават ужасно добре“, коментира той.

Mark Chapman застрелва в гърба незабравимия John Lennon на 8 декември 1980 пред дома му в Ню Йорк, докато изпълнителят се прибира с жена си Yoko Ono от интервю за американско радио. На по-късен етап Chapman споделя, че книгата „Спасителят в ръжта“ го е вдъхновила да постъпи по този начин. Той бива осъден на доживотен затвор без право на замяна през първите 20 години, но въпреки това подава 8 молби за освобождаване. Всички те са отхвърлени.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.