The Offspring: Музиката вече няма онази стойност, която имаше едно време

Любимите ни пънкари от The Offspring дадоха скорошно онлайн интервю за тексаската радиостанция 101X. То е по случай новия им албум „Let The Bad Times Roll“. В него участваха двамата най-важни членове на групата – вокалистът Bryan „Dexter“ Holland и китаристът Kevin „Noodles“ Wasserman.

В основна тема на интервюто се превърна интернет и дигиталната революция и как това, според музикантите, е преобърнало музикалната индустрия с главата надолу. Ето какво кментира Noodles по темата:

“В края на 90-те години ние наистина не знаехме как интернет ще промени нещата. Виждахме, че промяната идва, земята сякаш се тресеше, но не знаехме какво означава това. Все пак ние бяхме оптимисти и позитивно настроени. Вземете например това интервю в момента – говорим си през екрана. Когато получа съобщение в Twitter, мога да отговоря на хората веднага. Навремето си кореспондирахме през нашия уеб сайт и форумите. Сега го правим посредством Facebook. Та всичко това е хубаво. От друга страна обаче, струва ми се, че музиката вече няма такава стойност, каквато имаше, когато ние растяхме. Имам предвид – ние си купувахме всичко на винил и четяхме внимателно текстовете, запомняхме култовите реплики. Ако искахме да чуем някоя песен, трябваше да вдигнем иглата на грамофона и да превъртим назад. От друга страна знаете ли какво? Винилът все още съществува, хората могат да продължат да слушат по този начин. Повечето от нашите записи са налични и на винил. Все още може да хванете иглата. О, момент – нямам предвид да казваме на децата да се занимават с игли, грешно послание.“

В едно старо интервю от 2012 г. Bryan „Dexter“ Holland каза следното: “Интернет е нещо, с което винаги съм бил ок, защото гледам на него като на начин за директна връзка с феновете. Това е, което се опитвахме да направим навремето по малките клубове, като представители на една малка пънк банда. Винаги съм харесвал групи, които качват собствената си аудитория на сцената. Ние много пъти сме го правили. Винаги съм гледал на пънк концертите като на много достъпни за публиката, все едно и тя участва. Та като се появи интернет вече си имахме собствена страница, собствени чат стаи, a Facebook и Twitter са още по-директни. Тези неща са естествени за нашата музика и нашата група.“

Последният студиен албум на The Offspring „Let The Bad Times Roll“ вече е на пазара (и е страхотен). Той е продължение на тавата им от 2012 г. „Days Go By“ и отново е продуциран от Bob Rock. Албумът беше записан през последните две години.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.