Стиви Никс: Няма шанс да съберем Fleetwood Mac отново

Певицата Стиви Никс обяви, че легендарната американско-английска рок банда Fleetwood Mac официално и окончателно се е разпаднала след смъртта на Кристин Макви през 2022 г. Това е нещо, което феновете подозират от доста време, но Никс за пръв път го обявява по толкова категоричен начин. 

Стиви Никс даде ново интервю за изданието Mojo, в което в прав текст каза, че без Кристин Макви групата не е същата и магията на тяхната музика ще се изгуби. Точните й думи са следните:

“Няма никакъв шанс да съберем отново групата. Това просто не е възможно, без Кристин Макви няма да ни се получи.

Тъжно, но факт. Fleetwood Mac e велика група, която е дала страшно много на рок музиката още от 1967 г. насам. Редно е да отбележим, че барабанистът Мик Флийтууд също имаше подобни изказвания малко след смъртта на Макви в края на ноември 2022 г. Стиви Никс обаче беше абсолютно категорична: “Без нея – абсурд.” 

Стиви Никс не пропусна да засегне и темата с китариста на групата Линдзи Бъкингам, с когото двамата се скараха през 2018 година (и Бъкингам дори напусна групата) и към днешна дата няма информация да са затоплили отношенията си. Отделно от това Линдзи има доста здравословни проблеми в последно време и Никс каза, че дори и да се сдобрят, тя не е сигурна че соло китарата на Fleetwood Mac може да издържи голямо турне:

“Знаете ние какви турнета сме правили през годините. Като тръгнем по света и ни няма в продължение на година и половина. Това е страшно уморително.

Независимо от всичко това Стиви Никс сподели, че е много доволна от соловата си кариера, няма да спре да прави музика и смята да почете наследството на Fleetwood Mac в репертоара си:

“Музиката на Fleetwood Mac e разхвърляна навсякъде из моя сетлист. Ще я паза жива толкова дълго, колкото мога.

В момента Стиви Никс приключва голямо турне в САЩ. Някои от датите са съвместни с друга музикална легенда – Били Джоел. Следващия месец дамата се отправя на европейско турне. Ето какви концерти й предстоят:

Stevie Nicks Tour Dates:

06/18 – Grand Rapids, MI @ Van Andel Arena
06/21 – Chicago, IL @ Solider Field ^
07/03 – Dublin, IE @ 3Arena
07/06 – Glasgow, UK @ OVO Hydro
07/09 – Manchester, UK @ Co-op Live
07/12 – London, UK @ Hyde Park
07/16 – Antwerp, Belgium @ Sportpaleis
07/19 – Amsterdam, Netherlands @ Ziggo Dome

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.