Спечели билет за концерта на Nick Mason’s Saucerful of Secrets на 8 юни!

Рок легендата Ник Мейсън, основател и единственият член на емблематичната британска група Pink Floyd, който е в нея през всички фази на развитието ѝ, пое на мащабно турне.

Редом до знаменития барабанист във формацията Nick Mason’s Saucerful of Secrets, създадена през 2018, свирят китаристите Гари Кемп от Spandau Ballet и Лий Харис от Blockheads, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен от The Orb на клавишните. След Дъблин и Белфаст в Ирландия, музикантите ще свирят в 19 града в Обединеното кралство, а в средата на май се насочват към още 39 града в Европа, сред които Копенхаген, Рига, Будапеща, Берлин, Париж, Барселона и други. Българските им фенове ще могат да им се насладят на живо на 8 юни в зала 1 на НДК.

ИСКАШ ЛИ ДА БЪДЕШ ТАМ? Z-Rock може да се погрижи това да се случи. Отговори с коментар на въпроса, който ще намираш във facebook страницата на Радиото и в края на шоуто на Гурко ДВАМА от вярно отговорилите ще печелят ценния пропуск! 

Групата изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd, като целта им е да съживят специфичния дух на времето, а не да правят трибют. Турнето „Echoes“ представя обновен репертоар, който включва парчета от периода между 1967 и 1972, в това число албума Obscured by Clouds и легендарната песен „Echoes“. Някои от избраните творби ще бъдат изпълнени пред публика за първи път.

След няколко изключително успешни световни турнета през 2018 и 2019, това е най-мащабната музикална обиколка на формацията. През есента Nick Mason’s Saucerful of Secrets ще продължат с изявите си пред меломаните с още близо 30 дати в Северна Америка.

Ник Мейсън е световнопризнат музикант и носител на отличието „Prog God“ за 2019 на престижните награди на списание „Prog“, сред чиито лауреати са негови колеги като Джон Андерсън, Питър Гейбриъл, Рик Уейкмън, Иън Андерсън, Тони Банкс и други. За шоуто на Nick Mason’s Saucerful of Secrets, Financial Times, в лицето на Майкъл Хан, пише: „Най-необикновеното и удовлетворяващо шоу… Ако имате и малко интерес към Pink Floyd, не пропускайте да чуете тази банда на голям концерт на живо“.

През 2020 формацията на Ник Мейсън в състава, в който я очакваме у нас, издаде албум с изпълнения на живо и филм „Live at the Roundhouse“. Преди броени дни пък Pink Floyd издадоха първата си песен от 28 години насам, замислена да подкрепи народа на Украйна. Приходите от „Hey Hey Rise Up“ ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ. В тайната звукозаписна сесия в края на март се включват Ник Мейсън, Дейвид Гилмор, Гай Прат и Нитин Савни, а вокалите са взаимствани от Андрий Хлевнюк.

Освен като легендарен барабанист, Ник Мейсън е познат и като един от най-запалените автомобилни колекционери сред музикантите.

Официални правила за участие и срок на промоцията: 25-31.05.2022

Списък на спечелилите:
25.05 Зорница Стойкова
26.05 Nikolay Georgiev Georgiev, Виолета Тодорова, Lubomir Lubomirov
27.05 Ивалина Иванова, Ivo Todorov
30.05 Стефка Манчева, Stoyno Nikolov

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.