След осем години Blur се завръщат с нов албум и първи сингъл от него

На 21-ви юли Blur ще издадат първия си албум от 8 години насам, озаглавен The Ballad of Darren и включващ 10 нови песни, сред които и първия сингъл – „The Narcissist“.

Продуциран от Джеймс Форд и записан в Studio 13, в Лондон и Девън, The Ballad of Darren е деветият студиен албум на групата, първи след оглавилия класациите The Magic Whip (2015), а обложката включва снимка на британския фотограф Мартин Пар.

The Ballad of Darren – съдържание:
1. The Ballad
2. St Charles Square
3. Barbaric
4. Russian Strings
5. The Everglades (For Leonard)
6. The Narcissist
7. Goodbye Albert
8. Far Away Island
9. Avalon
10. The Heights

“Този запис е последствие, размисъл и разказ за това къде се намираме в момента“, казва Деймън Олбарн, а Греъм Коксън добавя: “Колкото по-възрастни и по-луди ставаме, толкова по-важно става това, което свирим, да е заредено с правилната емоция и намерение. Понякога само един риф не върши работа.”

“За да може една дългосрочна връзка да продължи, трябва да можете да се изненадате някак и по някакъв начин всички ние продължаваме да го правим“, коментира и Алекс Джеймс, а Дейв Роунтрий споделя: “Винаги се усеща много естествено да създаваме музика заедно. С всеки запис, който правим, процесът разкрива нещо ново и ние се развиваме като група. Не приемаме това за даденост“.

Предстои им едно лято, изпълнено с дългоочаквани концерти на живо, които ще съберат момчетата отново заедно, за да изпълняват своите емблематични и много обичани от феновете песни в цяла Европа през следващите месеци. Първото шоу на групата на лондонския стадион „Уембли“ в събота, 8-ми юли, беше разпродадено за минути, добавено е второ шоу на стадиона за неделя, 9-ти юли.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.