Slayer приключват с турнетата след последна прощална обиколка

Slayer обявиха, че следващото им турне ще бъде и последното. Kerry King, Tom Araya, Paul Bostaph и Gary Holt потвърдиха, че ще обиколят света още веднъж с едно финално турне, като споделиха видео, озаглавено „Краят е близо… Slayer напускат сцената с едно последно световно турне“ онлайн.

30-секундният клип включва една от най-популярните им песни, „Raining Blood“, която свири като бекграунд на ретроспективни снимки от годините на тяхната кариера. Накрая на видеото има съобщение: „Предстои обявяването на последните дати на Slayer в Северна Америка…“ Групата още не е показала графика, но потвърди, че в Щатите ще се появят на една сцена с Lamb Of God, Anthrax, Behemoth и Testament.

Създателите на „Angel Of Death“ пуснаха своя 12-ти и последен студиен албум Repentless през септември 2015, две години след като понесоха тежък удар, като загубиха китариста си Jeff Hanneman, който създаде бандата заедно с Kerry през 1981. Slayer се изстреляха към върха през 1986 с албума Reign In Blood и са познати като част от „Големите 4“, заедно с Metallica, Megadeath и Аnthrax.

През 2016 вокалистът Tom Araya призна, че е „време да се пенсионира“ след 35 години в музикалната сфера, като намекна за оттегляне, но все пак каза, че се забавлява да свири на живо: „След 35 години е време да прибера пенсията. Това ще е следващият ми кариерен ход. Благодарен съм, че бях на сцената в продължение на 35 години, това е доста време. Когато започвахме, всичко беше чудесно, защото си млад и неуязвим. После мина време и станах семеен човек, беше трудно да летя постоянно напред-назад. Сегя нямам проблем – мога да летя до вкъщи когато пожелая, да си взема почивен ден, да съм със семейството си – не можех да си позволя това, когато децата ми растяха. Сега те са възрастни и зрели, и искам да се възползвам от това. Просто става все по-трудно и по-трудно да се върнем отново на път. 35 години са много дълго време.“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.