Скот Иън към Кери Кинг: Заради вас сега изглеждам като лъжец

Slayer изумиха всички в началото на тази година, когато обявиха, че ще се съберат отново за три големи концерта през есента. Изглежда, че сред искрено изненаданите от тази новина хора е бил и фронтменът на Anthrax Скот Иън. При това – неприятно, по думите му. В ново интервю Скот споделя, че е писал на Кери Кинг, след неочакваната новина и му е споделил, че завръщането на Slayer в някаква степен превръща него и Anthrax в лъжци, защото бяха заедно на прощалното турне на бандата преди 5 години.

Новината за завръщането на траш титаните на голямата сцена беше особено изненадваща, като се има предвид, че самият Кери Кинг току-що беше споделил официална информация за новата си група, а музикантите обявиха дебютен албум (“From Hell I Rise”, очакваме го след два дни) и лятно турне с Mastodon и Lamb of God.  

Към днешна дата знаем за три големи концерта, на които Slayer ще свирят по-късно тази година. Те са на фестивалите Riot Fest, Louder Than Life и Aftershock.

Скот Иън даде ново интервю за Дейв Линг от Classic Rock и в него темата за Slayer беше сериозно застъпена. Ето какво точно каза фронтменът на Anthrax:

„Веднага писах на Кери Кинг. И му казах следното: ‘Благодаря, че ме накара да изглеждам като лъжец пред всички!’ Та ние свирихме заедно със Slayer на прощалното им турне. Направихме над 100 концерта! През тази година и половина аз наистина повярвах, че като са казали веднъж ‘Край!‘ наистина ще спрат да свирят. Честно да ви кажа – за мен това беше преждевременно. Светът наистина има нужда от Slayer. Само че аз наистина им повярвах. Смятах, че те ще бъдат единствената група, която като каже, че се оттегля – наистина ще го направи. И Кери ми отговори на това съобщение по следния начин: ‘Спокойно бе човек, това са само три концерта’. А аз му написах: Да бе, ще видим!“

В интерес на истината ние следим тази тема от много години, и трябва да признаем, че в нито един момент Кери Кинг не е казвал, че иска Slayer да се разпаднат. Сигурно помните, че официална причина за края на групата не бе дадена, но информациите по-скоро сочеха към басиста и фронтмен Том Арая като основен фактор за края на Slayer, а на към Кери. Кинг не е спирал да повтаря, че ако зависеше от него – групата щепе да продължи напред.

Симеон Чешмеджиев   

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.