Ска ветераните Madness издадоха нов албум

Британската ска банда Madness зарадва многобройните си фенове с нов студиен албум. Той носи дългото и забавно име “Theatre of the Absurd Presents C’Est La Vie” (Театърът на абсурда представя: Такъв е животът). Издател са BMG. Албумът вече е наличен в големите стрийминг платформи.

Общо албумът се води с 20 песни, но не всичко е музика, тавата е в немалка степен театрална. Например тя започва с пролог, в който можем да чуем гласа на актьора Мартин Фрийман (Билбо Бегинс от трилогията на Питър Джаксън Хобит”). Оказва се, че той е дългогодишен фен на бандата. Всъщност подобни интерлюдии с гласа на Мартин има на няколко места в албума и реално песните са общо 14. Самите Madness наричат тези кратки отклонения Актове“, което прави театралния привкус още по-силен. Колкото до самата музика – добре познатият звук на Madness и този път е плод на колективните усилия на всички членове на бандата. Мат Галсби е отговорен за звуковия инженеринг и цялостния микс, а албумът е записан в студио Cricklewood в Лондон.

Ето какво казаха за най-новата си творба Madness, които също са лондончани:

“Добре, добре, добре, ето ни отново с нашия 13-ти албум. За някои това си е щастливо число. Театърът на абсурда представя: Такъв е животът’ е готов за вашите сетива. За нас работата върху този албум беше перфектния антидот за целия хаос от последните няколко години. Ние определено успяхме да вкусим от него, даже ни дойде малко в повече. В един момент бяхме само ние в индустриалната част на Cricklewood и просто записвахме нова музика заедно. Беше чудесно изживяване!“

Театърът на абсурда представя: Такъв е животът’ e първи нов студиен албум за групата от 2016 година когато излезе “Can’t Touch Us Now” (Сега не можете да ни докоснете). Освен в големите стрийминг платформи тавата вече е налична и в разнообразни физически формати – винил, диск, дори на аудиокасета.

Madness са обявили, че ще приключат годината с кратко турне във Великобритания, което стартира на 30 ноември от Абърдийн. То ще приключи на 16 декември с концерт в Бирмингам.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.