Шотландците Travis с нов сингъл с участието на Крис Мартин и Брандън Флауърс

Шотландската рок група Travis сподели втори сингъл от предстоящия си нов студиен албум, информира Consequence. Парчето “Raze The Bar” е с много интересна история и е посветено на известен бар в Ню Йорк, а в него участват Крис Мартин (фронтмен на Coldplay) и Брандън Флауърс от The Killers. Новият албум ще се казва „L.A.Times“ и го очакваме официално на 12 юли.  

Шотландският квартет е успял да сътвори изключително прилепчиво парче, чийто припев пасва идеално за ода към любим бар, като в случая става дума за култовото място в Ню Йорк “The Black and White Bar” (Бар Черно и Бяло). Определено музикалната помощ, която са си повикали, е оказала силно влияние върху новата им песен. Може да чуете “Raze The Bar” тук:

Много приятна песен, посветена на специално място, което се е превърнало в притегателна сила за музиканти и артисти през последните 30 години. За съжаление култовото място е трябвало да затвори окончателно в периода на пандемията и Travis са решили да го увековечат с новото си парче. Ето какво разказа за мястото фронтменът на Travis Фран Хийли:

“Ако си имал концерт на Irvin Plaza или пък в Webster Hall, шансовете да се озовеш в бар Black and White и да останеш там до малките часове на нощта, са огромни. Един от собствениците – Джони Ти, се грижеше за толкова много артисти, музиканти и групи през годините. Ако този бар можеше да говори – какви истории само щеше да разкаже.“

Така че Travis са решили да направят нещо за бара, феновете и двамата собственици. Тяхна снимка е поставена като корица на песента. Самата песен разказва измислена история за последната нощ на въпросното място. Travis са почувствали, че е важно тази песен да е плод на колективни усилия (за да отбележат факта, че много приятелства са възникнали във въпросната кръчма) и затова са поканили известните си колеги от Coldplay и The Killers. Фран Хийли споделя следното по темата:

“В един момент аз малко се паникьосах и просто се обадих на Крис Мартин. Не можех да преценя какъв точно трябва да бъде ритъмът на парчето. Когато Крис чу това, с което разполагах към момента, ми каза следното: Та това е най-хубавата песен, която някога си писал!“

“Raze the Bar” е вторият сингъл на Travis от предстоящия им студиен албум. През март излезе песента “Gaslight”.

Фран Хийли твърди, че това е най-личният албум, който са правили от “The Man Who” (1999). Това ще е първи албум за групата от 4 години. През 2020 излезе “10 Songs”. Още веднъж – “L.A. Times” излиза официално на 12 юли. Travis и The Killers ще отпразнуват приятелството си със съвместно турне това лято в Европа и Великобритания.

 

Симеон Чешмеджиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.