Серж Танкян обяви мини албум и нов сингъл

Фронтменът на System Of A Down Серж Танкян обяви, че ще издаде нов мини албум на 21 октомври. Той ще носи името “Perplex Cities” (Объркани градове). Заедно с това музикантът реши да сподели водещия сингъл от албума “Pop Imperialism”. При това ще го направи по много странен начин – парчето ще бъде стриймвано през апликация/програма за виртуална (по-скоро добавена в случая) реалност, което носи името “Arloopa”. На теория – за да можем да чуем песента, трябва първо да свалим приложението. На практика, някой отдавна вече я е прехвърлил в по-стандартен формат. Можем да чуем новата песен на мистър Танкян тук:

Серж се превръща във все по-интересна арт персона и комплексен артист в последните години. В новия му сингъл например текстът е от неговата поема Нации“, която той е представял на музикални фестивали преди години. Две думи и за това какво могат да очакват феновете от въпросната виртуална реалност, в която могат да чуят новата песен. Апликацията добавя умален образ на музиканта на вашия телефон (примерно), който разкрива повече детайли около самата песен, как е създадена, каква е идеята й и т.н.. Нека оставим самият той да обясни как става това в долното кратко клипче:

Ситуацията стана леко комична, след като кучето му се появи в кадър. Като минус може да отчетем факта, че някои потребители просто няма да пожелаят да инсталират допълнително приложение, за да се запознаят с новото творчество на фронтмена на System Of a Down. От друга страна – живеем в модерни времена и не можем да го виним, че опитва все по-нови начини да се изразява.

Ето какво разказа самият Серж за предстоящия нов мини албум:

“Колекцията от песни в ‘Perplex Cities’ притежава коренно различно звучене от всичко, което съм правил досега. Звукът е значително по-електронен, дълбок, с много нюанси. Записите излъчват собствена аура, която е уникална и много различна от предното ми творчество. Винаги се стремя да измислям нови начини да се свързвам с хората чрез музиката. В миналия ми мини албум ‘Elasticity’ създадохме няколко невероятни видеоклипа. Сега исках да изпробвам нещо различно. Много ми допада идеята, че ще се появя в стаята на някой, който иска да слуша моята музика. Много е забавно, интимно и различно.

Можете да свалите “Arloopa” от тук.

И ако това не е достатъчно – за финал ще споменем, че на 9 октомври Серж Танкян открива самостоятелна изложба с негови картини в Лос Анджелис. Мястото е “Stephanie’s Gallery”, а изложбата е озаглавена “Shapeshift – a dynamic dive into diversity” (Промяна на формата – динамично гмуркане в многообразието). Наскоро музикантът записа музика и за видеоиграта „Metal: Hellsinger. Някои хора наистина са адски талантливи.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.