Сериозни проблеми за Aerosmith и Стивън Тайлър, отменят концерти

Легендарната рок група Aerosmith отменя редица свои концерти от прощалното си турне в Северна Америка, след като стана ясно, че фронтменът Стивън Тайлър има сериозни проблеми с гласа. Тайлър е увредил гласните си струни на последния концерт на бандата на 9 септември в Ню Йорк и в резултат на това докторите го съветват да не пее поне един месец, за да може да се възстанови.

Ето какво сподели самият Стивън в публикация на канала на бандата в социалната мрежа X:

С разбито сърце ви съобщавам, чe получих строги докторски указания да не пея в следващите 30 дни. Увредих гласните си струни в събота и в резултат на това получих обилно кървене след концерта. Налага се да отложим няколко дати от нашето турне, за да се върна в добра форма и всички вие да получите шоуто, което заслужавате.“

Труден старт на прощалното турне на Aerosmith, като се има предвид, че досега групата е успяла да изсвири само три от предвидените концерти. Ето и кои концерти пропадат засега и се отменят за следващата година: Чикаго (29 януари), Детройт (14 февруари), Вашингтон (17 февруари), Торонто (21 февруари), Ралей (26 февруари), Кливланд (29 февруари). Ако всичко с възстановяването на Стивън мине добре, следващият концерт на Aerosmith ще е на 11 октомври в Тампа.

Групата стартира прощалното си турне “Peace Out” на 2 септември от препълнената зала Wells Fargo Center във Филаделфия, щата Пенсилвания. Предвидени са общо 40 концерта в Северна Америка. Продуценти са Live Nation. По план турнето трябваше да приключи на 26 януари 2024 г. в Монреал, но сега ще бъде удължено. Специални гости за цялото турне са The Black Crowes. Aerosmith празнуват 50 години на голямата сцена.

 

Симеон Чешмеджиев

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.