Scott Ian: ‘Bonded By Blood’ на Exodus е най-добрият дебютен албум в траша

Фронтменът на Anthrax Scott Iаn излезе с прелюбопитно мнение: По думите му най-добрият дебютен албум в траш метъла не е дело на Голямата четворка (Metalliсa, Slayer, Megadeth, Anthrax), а е рожба на калифорнийците от Exodus. Става дума за техния “Bonded By Blood” от 1985 г. Ian също така включи Exodus в “Голямата петица“ (по думите му), защото смята, че там им е мястото.

Въпреки че Exodus рядко биват споменавани покрай четирите си именити и по-големи метъл братя, се счита, че гореспоменатият албум всъщност е вдъхновил създаването на групи като Testament, Death Angel, Vio-lence и много други. “Bonded By Blood” в действителност е смятан за един от най-значимите траш метъл албуми в историята.
Scott Ian публикува обложката на албума на собствения си профил в Instagram със следното съобщение: “Този звяр излезе преди 36 години. Най-добрия албум от Голямата петица? Да, така мисля.“

През 2014 г. фронтменът на ExodusSteve „Zetro“ Souza коментира изключването на бандата от престижната четворка така: “Мен лично това не ме вълнува много. Аз помня много добре кои са предците на траш метъла. Имам предвид, че Tom Hunting (Exodus) измисли този ритъм на барабаните. Специфичният  стил на свирене на китарата пък е дело на Gary Holt (Exodus) – от там тръгват корените.
Мисля, че това го направиха медиите. Те изобретиха тази Голяма четворка като хванаха четирите групи, които бяха най-успешни в тези първи години на траша – да кажем от 1984 до 1990 г. и ги съпоставиха една с друга. И в действителност – ако гледаме популярност, брой продажби, това са бандите. Ако ме питате мен обаче, ще ви отговоря така: Няма Голяма четворка. Има Голямата група и другите три. Съжалявам. Нито една от тези групи, а аз обичам всяка една от тях, не може да се сравнява с Metallica. Metallica просто са в отделна класация и са сами там.”

Ние няма да тръгнем да спорим коя е най-добрата/успешната/влиятелната траш група в историята, но смятаме, че прави чест на Scott Iаn да постави и Exodus сред другите големи.

И докато сме на темата за траш бандите: преди дни писахме за незавидното състояние на барабаниста на Exodus Tom Hunting, който се бори с рак на стомаха. Повече информация по тeмата и как евентуално може да му помогнете – тук. 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.