Scotopia представят дебютния си албум с клубен концерт този уикенд

Тази седмица е премиерата на Cimmerian Red – дебютният албум на Scotopia.

Само преди месец Пламен Михайлов (вокали и китара), Михаел Найденов (барабани) и Йордан Паунов (бас) направиха първата си официална стъпка към българската алтернативна рок сцена, като представиха първия си сингъл и видео към него – „Stockholm“. Албумът на бандата ще бъде наличен на 17 март във всички аудиострийминг платформи, а бандата ще го представи на живо в неделя, 19 март, като част от поредицата на Строежа – New Born Sundays.

Мистериозното трио от музиканти, създадено през 2013 г., се превръща от неангажиращо хоби между приятели в безапелационен победител в конкурса „Силата на неизвестните“ през 2021 г. Тогава и там се ражда първият сингъл на Scotopia – „Thumbsucker“ под зоркото око (и ухо) на могъщия Васко Райков (Odd Crew). В съорганизатора на конкурса Аudioslot e записан и целият дебютен албум Cimmerian Red с финансиране от Национален Фонд Култура и енергията на Projector Plus. Премиерната дата на албума за всички онлайн платформи за музика е петък, 17 март, но официално албумът ще се материализира в неделя, 19 март, когато ще прозвучи за първи път и на живо в Строежа в София.

Специални гости на този премиерен лайв са софийската банда Out of Muse. В началото съставът им търпи промени, но през декември 2021 достига до формацията, която година по-късно вече е издала и своя дебютен албум – Tвоето име. Музиката на Борислава Йорданова (вокал), Радослав Маринчев (китара), Снежанка Борисова (бас) и Николай Станев (барабани) е пътешествие през народни и фолклорни елементи, поп, блус и джаз звучене, и дори по-тежка метъл жилка. Метафоричните лирики разказват истории за лунни слънчогледи, вътрешни монолози и иронията, съпътстваща живота.

Вратите на клуба отварят в 20:00, а концертите започват в 21:00. Входът е свободен, но публиката може да подкрепи групите като закупи техен официален мърч и албумите на младите банди на място в Строежа.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.