Сбогуваме се с легендата Тина Търнър с нейните незабравими изпълнения

Музикалната икона Тина Търнър си отиде от този свят на 83 години. В последно време певицата страдаше от редица здравословни проблеми.

Търнър има осем награди „Грами“ и бе въведена в Залата на славата на рокендрола през 2021 г. като солов изпълнител, след като за първи път честта й бе оказана заедно с бившия й съпруг Айк Търнър през 1991 г.

Двойката става известна през 60-те години, включително с хитовете „Proud Mary“ и „River Deep, Mountain High“.

Тина се развежда с ревнивия си съпруг Айк през 1978 г., след като става жертва на домашно насилие от него. Впоследствие тя постига още по-голям успех като солов изпълнител през 80-те години на миналия век.

Наричана кралицата на рокендрола, Тина Търнър става истинска емблема на сцената с енергичните си изпълнения и с дрезгавия си, но много мощен вокал. Мнозина музикални рок величия споделиха тъгата си от кончината на певицата:

Новината за смъртта й беше съобщена на официалната й страница в Instagram: „С музиката си и безграничната си страст към живота тя омагьоса милиони фенове по света и вдъхнови звездите на утрешния ден.“Днес се сбогуваме с една скъпа приятелка, която ни оставя най-великото си дело: музиката си!“, пише в публикацията.

През 2018-та певицата издаде своите мемоари, в които разкри детайли от личния си живот, определян от мнозина като много труден. В книгата „My Love Story“ („Моята любовна история“) Търнър споделя за насилието в живота си: „Той използва носа ми като боксова круша толкова много пъти, че можех да усетя кръвта, която се стичаше в гърлото ми, когато пеех„, пише тя.

В едно от последните си интервюта за сп. Marie Claire Търнър споделя: „Хората смятат, че животът ми е бил труден, но аз мисля, че това беше прекрасно пътуване. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че не е това, което се е случило, а как се справяш с него.“

В памет на Тина Търнър ви припомняме 10 от незабравимите хитове на рокендрол и соул легендата. Също, днес в ефира на Z-Rock на всеки час ще звучи песен на легендарната изпълнителка.
1. River Deep, Mountain High (1966)

2. Proud Mary (1971)

3. Nutbush City Limits (1973)

4. Let’s Stay Together (1983)

5. What’s Love Got to Do With It (1984)

6. Private Dancer (1984)
7. We Don’t Need Another Hero (1985)

8. The Best (1989)

9. Steamy Windows (1989)

10. GoldenEye (1995)

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.