Съвместното турне на Motley Crue и Def Leppard е най-успешното в кариерите им

Невероятен успех за класическите хард рок групи Motley Crue и Def Leppard. Billboard съобщава, че съвместното им турне това лято е генерирало невероятните 170 милиона долара приходи, което автоматично го превръща в най-успешното в техните музикални кариери. Турнето се проведе на големи стадиони в 36 града в Северна Америка, а гости бяха Poison и Joan Jett & The Blackhearts. Вече е ставало дума за него и за трудния му старт. Оказва се, че въпреки трудностите турнето всъщност е пожънало огромен успех.

По време на него са продадени 1,3 милиона билети, които са донесли печалба от 173,5 милиона долара в бокс офиса. Това автоматично го поставя на първо място в личната история на двете групи, която Billboard следи още от 80-те години на миналия век. Най-много приходи е донесъл двойният концерт на 5 и 6 август във Fenway Park (Бостън, щата Масачузетс) – 9,3 милиона долара и 64 000 продадени билети. Като единични рекорди с приходи от над 6 милиона за една вечер са посочени събитията в Шарлът, Денвър, Глендейл и Ингълууд. Средно на вечер за цялото турне са продавани 37 520 билета, което е наистина впечатляващо, като се има предвид, че в последните години групите привличаха средно три пъти по-малка аудитория за самостоятелните си концерти. Искрено се надяваме, че успехът се дължи на хубавата им музика, а не на факта, че Томи Лий не спря да се “разголва”. Той правеше това и по време на концертите и във времето извън тях.

През 2015 г. Motley Crue подписаха документ, че повече няма да свирят заедно, след края на прощалното им турне. Пет години по-късно обаче те се събраха отново за това голямо шоу, което бе отлагано няколко пъти заради пандемията. Def Leppard пък издадоха чудесен нов албум (“Diamond Star Halos”) и сега свирят в негова подкрепа.

Очаква се турнето да продължи и догодина, като тогава ще имаме възможност да видим групите и в Европа. Поздравления за Motley Crue и Def Leppard!

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.