Sabaton влизат в студио в началото на 2024 година

В ново интервю за музикалния YouTube канал FaceCulture басистът на Sabaton (и мениджър на групата) Пер Сундстрьом потвърди, че той и колегите му вече работят активно по продължението на албума “The War To End All Wars” (Войната, която да сложи край на всички войни) от 2022 г. Пер разкри, че бандата се готви да влезе в студио в началото на следващата година. 

Ето какво разкри Пер Сундстрьом, цитиран от Blabbermouth.net:

Sabaton приключи едно турне тази пролет и вероятно сте забелязали, че сме доста тихи оттогава. Tова е така, защото очевидно сме заети с други неща като работата върху нова музика. И трябва да ви кажа, че съм адски развълнуван.“

В интервюто на няколко пъти става дума за това, че Sabaton е група, чиийто текстове, музика и видеа разказват историите на истински военни герои и исторически битки по света. Сундстрьом намекна, че вече е ясен новия източник на вдъхновение за бандата (от заглавието на последния им албум още става ясно, че основното вдъхновение е била Първата световна война), но засега отказва да го назове в прав текст:

“Не искам от сега да разказвам в каква посока се движим. Мога обаче да отвърдя, че категорично се отдалечаваме от Първата световна война и отиваме в съвсем друг исторически период. Бъдете сигурни, че отново ще правим музика около исторически събития. И сме много развълнувани за новата тема, която сме избрали.“

Пер потвърди, че Sabaton ще влязат в студио за нови записи в началото на следващата година“.  

Наскоро Sabaton пуснаха анимирания филм “The War To End All Wars”, който разказва историите от песните в последния им албум. Трейлър към него може да видите тук:

Албумът започва с песента “Sarajevo”, която разказва за убийството на ерцхерцога на Австрия Франц Фердинанд и свършва с “Versailles”, която описва събитията около Версайския мирен договор през 1918 г. Sabaton имат и специален исторически канал в YouTube, в който могат да бъдат открити много материали за Втората световна война, военната история на Швеция и дори за клането в Сребреница от 1995 г.

Цялото интервю с Пер Сундстрьом може да видите тук:

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.