Rob Halford се е борил с рак миналата година

Фронтменът на Judas Priest Rob Halford разкри, че миналата година се е борил с рака на простатата, точно по време на глобалната пандемия.

„Водих една малка битка с рака преди година, която завърши в моята победа и сега съм в ремисия, слава Богу“, сподели Halford в интервю около промоцията на всеобхватния бокс сет „50 Heavy Metal Years Of Music“. „Случи се, докато всички бяхме в локдаун, така че от гледна точка на последователност на събитията, всяко нещо се случва с причина. Изпитвам огромна благодарност да съм на този етап от живота си, в който все още правя това, което обичам.“

Повече информация за здравословния си проблем той разкрива в новодобавена глава към току-що излязлото (и допълнено) издание на мемоарите му от 2020, „Confess“.

Вокалът на Judas Priest е доловил първите симптоми още през 2017. „Как се чувствах?“, пише той. „Усещах комбинация от шок, ужас и, странно, облекчение – сега поне знаех какво значи всичко това!… Всичко, което си мислех, беше „Ще умра ли?“ Защото познавам мъже, които починаха от рак на простатата. И д-р Ali ми каза „Не, Rob, няма да умреш“.“

Halford е преминал през процедура по отстраняване на жлезата през юли 2020, а тази пролет е преминал и през радиотерапия, след като още разсейки са били открити в основата на оперираната област; направена му е и апендектомия, защото следи от рака са били открити и там. Сега вече е в ремисия, след като през юни е обявен за изцяло чист от рака.

„Тази година беше изцеждаща, не мога да го отрека, но много се радвам, че оцелях след нея“, пише Halford. „Имам чувството, че това беше най-цялостният момент на истината, който би могъл да има един Метъл Бог“.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.