Рейчъл Болан (Skid Row): Не сме някакви бедняци, не свирим за фъстъци

Басистът на Skid Row Рейчъл Болан даде интервю за списанието Fistful Of Metal, в което бе попитан дали все още е възможно човек да преживява като музикант в наши дни. Ето и неговия отговор, цитиран от Blabbermouth, който е доста красноречив:

Поради някаква причина за нашата група битува едно схващане у хората, че всички сме разорени. А ние не сме. Имахме някои огромни песни, вероятно хората са забравили това. Ние продадохме цели 23 милиона от нашите албуми, така че в никакъв случай не сме разорени. Веднъж чух една жена да казва: ‘Остави ги тези, те живеят в палатки.‘ И аз седя и си мисля – даааа, имам точно две много хубави палатки – едната е в Джърси, а другата е надолу в Атлантик сити. Те са доста спретнати, ако ме разбирате. Така и не ни се наложи да се завърнем към нормалните си работи. Албумите продължават да се продават и успяваме да изкарваме добри пари, когато сме на турне. Това е още едно погрешно схващане, което хората имат за нас – сякаш свирим за едни фъстъци на вечер. Е, трябва да ви кажа, че свирим за доста фъстъци, само гледайте да не се подхлъзнете на обелките…“

Определено доста любопитно изказване на басиста на Skid Row. Очевидно групата се дразни на хорските приказки за тях, но от друга страна банда от техния ранг би следвало отдавна да е свикнала с това, че може да чуе всякакви невероятни неща за себе си.

Blabbermouth цитира и едно старо интервю на Себастиан Бах от 2015 година, което отново засяга подобна тематика. Ето какво каза тогава бившият фронтмен на групата пред Music Business Facts:

“Доста добре се справяме. Когато продадеш 20 милиона копия от твоите записи – всички са добре. Това са албуми, сингли, видеа… Но, знаете ли…навремето подписахме договор с компанията на (Джон) Бон Джоуви. По силата на този договор той получи огромен дял от приходите от нашия първи албум. Когато това се случи и всички осъзнахме какво става, бяхме много огорчени. Само че следващия ни запис дебютира под номер едно в класацията на Billboard и спряхме да мрънкаме. После Бон Джоуви ни взе със себе си на турне. Изобщо не вярвахме, че ще се справим. Имаше милиони групи. Джон можеше да вземе със себе си всяка една група, която пожелае. Той обаче взе нас и ни изправи пред неговата публика, вечер след вечер. И ето така ние постигнахме успех. Така че Бон Джоуви заслужаваше да му бъде платено за това, което направи за нас.

 

Симеон Чешмеджиев

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.