RATM ще бъдат приети в Залата на славата на Рока, Maiden и Soundgarden – не

Вече е ясен списъкът с новите изпълнители, които ще бъдат приети в Залата на славата на Рока през тази година. За пореден път сме с много смесени чувства. В Залата абсолютно заслужено влизат Rage Against the Machine. Поздравления за вечните бунтари! В Залата абсолютно незаслуженно не влизат Soundgarden и Iron Maiden (за пореден път). Ето и пълния списък с новоприетия випуск: RATM, Уили Нелсън, Миси Елиът, Кейт Буш, Джордж Майкъл, Шерил Кроу и The Spinners. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 3 ноември в Бруклин. 

Допълнително, следните изпълнители ще получат награда за музикални заслуги: Чака Кан, Ал Куупър и Бърни Тоупин. Награда за музикално влияние получават DJ Kool Herc и Link Wray. Създателят и дългогодишен водещ на танцовото и музикално шоу Soul Train Доналд Корнелиус получава специалната награда Ахмет Ертегун, която се присъжда за особени заслуги в музиката.

Ето какво сподели президентът и главен изпълнителен директор на Залата на славата на Рока Джоел Пересман:

“Много сме щастливи с випуска тази година. Хората постоянно се опитват да смаляват мащабите на термина рок енд рол, но ние винаги сме твърдяли, че това е една доста просторна палатка. И тя включва в себе си най-различни жанрове. Смятаме, че класът тази година показва широчината на този термин. След като на едно място имате Миси Елиът, Шерил Кроу и The Spinners, заедно с Rage Against the Machine и Уили Нелсън, значи покривате наистина голям периметър.“

Честно казано разбираме какво се опитва да каже г-н Пересман, но винаги сме си представяли Залата на славата на Рока като могъщ храм със здрави основи, отколкото като палатка. Също така вярваме, че там място имат само най-достойните представители на жанра, сред които несъмнено спадат Soundgarden и Iron Maiden. Поредни много черни точки за музикалната институция и през тази година.

Между другото Rage Against the Machine влизат в Залата, след като преди това не успяха да го направят цели пет пъти. Един от лидерите на култовата група Том Морело каза следното в интервю от март месец тази година:

Някакъв микс от смешни хора имат право на глас там. Като за начало това са хора, които вече са приети в Залата. Има много сериозен възрастов компонент. Има изключително сериозен мейнстрийм компонент сред гласуващите. Само че ако сте гледали поне един концерт на Rage Against the Machine през миналото лято – много ще ви е трудно да извадите сериозно аргументи срещу нас.“

Също така сме длъжни да споменем, че вотът на феновете беше в съвсем друга посока и в топ 5 в него до последно влизаха и Soundgarden и Iron Maiden. Но явно и това няма особено голямо значение.

 

 

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.