Radiohead обявиха много интересна колекция

Британската алтернативна рок група Radiohead обяви колекция от три части, с която ще отбележи 20 години от излизането на изключителните албуми Kid A (2000) и Amnesiac (2001). Колекцията носи колективното (и доста сполучливо) заглавие “KID A MNESIA и най-вълнуващата част от нея е наличието на трети диск, който съдържа непоказван досега материал, подбран от студийните записи на двата албума. Въпросният трети диск има самостоятелно име (Kid Amnesiae) и ще съдържа общо 12 песни (виж края на новината за подробности). Феновете получават и съвсем ново парче, което носи името “If You Say The Word” (Само ако кажеш). Групата вече го пусна онлайн, така че можем да го чуем тук:

Също така в колекцията ще открием и непубликувана студийна версия на песента “Follow Me Around” (Следвай ме плътно). За тази версия знаем, че е свирена наживо на концерти на Radiohead, но никога досега не е издавана. В Kid Amnesiae ще открием също така алтернативни версии на парчетата “The Morning Bell”, “Pulk/Pull”, “Pyramid Song” и “How to Disappear Completely”. Изключително любопитната нова колекция от Radiohead излиза на пазара на 5 ноември. Издатели са XL Recordings. Както може да се очаква KID A MNESIA ще бъде налична в най-различни формати, сред които лимитирано делукс издание на винил (с общо 3 плочи), тройно CD, дигитално и дори ще има лимитирано издание с аудиокасети (стига да имате работещ касетофон да ги подкарате). Това последното удря право в носталгията.

Любопитен момент е, че само ден преди излизането на “KID A MNESIA, на 4 ноември Canongate ще публикуват два артбука, създадедни от фронтмена на Radiohead Thom Yorke и артдиректора Stanley Donwood. В тях ще открием много снимки и арт от ерата на Kid A /Amnesiac. Явно Radiohead цлят да предизвикат солидна носталгия у милионите си почитатели и според нас – ще им се получи. Предварителни поръчки на новото издание Kid Amnesiae, както и на гореспоменатите артбуци, се приемат на следния адрес: kida-mnesia.com.

Съдържание на колекцията Kid Amnesiae:

01. Like Spinning Plates (‘Why Us?’ Version)
02. Untitled V1
03. Fog (Again Again Version)
04. If You Say The World
05. Follow Me Around
06. Pulk/Pull (True Love Waits Version)
07. Untitled V2
08. The Morning Bell (In The Dark Version)
09. Pyramid Strings
10. Alt. Fast Track
11. Untitled V3
12. How To Disappear Into Strings

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.