Queen и Адам Ламбърт тръгват пак на турне

Queen и Адам Ламбърт са заредени с много енергия и се подготвят за турне в Северна Америка тази есен.

Членовете на групата са горди с новата версия на турнето „Rhapsody“, което първоначално стартира през 2017 и продължи до 2019. Добавени са някои нови песни, както и други изненади, които все още се пазят в тайна.

„Опитваме се да сме ангажирани непрекъснато, защото е добре да правим промени в шоуто, дори и да са малки неща“, каза барабанистът Роджър Тейлър. „Разбира се, правим сериозни редакции, но в същото време не се отърваваме от големите хитове, които са известни на всички. Хората искат да видят това, с което са запознати. Но е хубаво да го подправим с неща, които вероятно не очакват.“

Турнето ще включи 14 концерта в САЩ и Канада. Сред градовете, в които ще се проведат концертите, са Балтимор, Ню Йорк, Атланта, Денвър, Бостън, Торонто, Чикаго и Далас, а край на цялото турне ще бъде сложен в Лос Анджелис през ноември.

Чуй „Face It Alone“ – ново музикално съкровище от Фреди Меркюри и Queen

Групата тръгва на турне в Северна Америка за първи път от четири години. Според китаристът Брайън Мей, който наскоро беше посветен в рицарство от крал Чарлз III, заедно с Тейлър и Ламбърт са още по-сплотени. „Дълго време седяхме и си мислехме: „Какво, по дяволите, ще правим?“ Но когато отново започнахме да планираме турнето, беше много свежо“, каза Мей в интервю за АП. „Мисля, че се научихме как да работим заедно отново. Така че според мен сега сме на различно ниво.“

Queen дължи много и на биографичния филм за вокалиста на групата Фреди Меркюри, който почина през 1991. Филмът „Бохемска рапсодия“ излезе през 2018 и стана световен хит с много награди. „Филмът ни донесе по-млада аудитория, а младите хора са това, което ни захранва в известен смисъл“, обясни Мей. „Ценим енергията на младите хора. Винаги сме били такива. Така че е страхотно, че едно цяло ново поколение идва да ни види и наистина иска да слуша рок.“ Името на лентата произлиза от eдноименната песен на Queen. „Този филм наистина ни постави в друга категория“, каза Тейлър.

Адам Ламбърт концертира с Queen повече от 10 години. „Факт е, че Адам е наистина страхотен певец – не съществуват много певци, които биха могли да изпеят това разнообразие от песни толкова добре, колкото него“, каза Тейлър. Мей е напълно съгласен и дори нарича Ламбърт „дар от Бога“, който съчетава силния си глас със сценично присъствие и емоционално взаимодействие със слушателите.

Ламбърт, който по-рано тази година издаде албума High Drama, съставен от кавъри на изпълнители като Duran Duran, Бони Тайлър и Culture Club,твърди, че винаги се старае да напомня на хората за Меркюри: „Няма как да заменим Фреди Меркюри. Това е невъзможно. Затова наистина се превърна в приоритет за нас да му отдаваме почит всяка вечер, в рамките на всеки наш концерт. Това е празненство, което включва и Фреди. И мисля, че публиката усеща това“.

Що се отнася до рицарското звание на Мей, той вече се шегува, че другите членове на групата ще трябва да свикнат с това. „Сега мечът е мой“, каза той, смеейки се. „Трябва да се отнасят с много повече уважение.“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.