Pungent Stench на живо в София през септември

Австрийската култова дет метъл банда Schirenc Plays Pungent Stench ще свири в София на 11 септември 2021г.!

На 11 септември 2021 Schirenc Plays Pungent Stench идват в България по покана на EventЕase за концерт в „Метъл Фабрика“. Да, говорим за новата формация, възникнала след разпускането на австрийската банда Pungent Stench и продължила мисията на PS под ново име.

Билети „Ранно пиле“ от 25 лв. онлайн тук и на каса във всички магазини На Тъмно в цялата страна.

Pungent Stench е създадена през 1988 и съществува под това име до 2007, когато се разпада. Към днешна дата един от основните членове и създатели на Pungent Stench, Martin „El Cochino“ Schirenc, продължава да прави музика и изпълнява парчета на Pungent Stench, но под името на Schirenc Plays Pungent Stench, което се налага по правни причини. Междувременно, композирният и записан в периода 2006- началото на 2007 последен засега албум на Pungent все пак успява да види бял свят, а забавянето в издаването му е отново заради юридическите спорове. Така или иначе, търпението на феновете е възнаградено и Smut Kingdom, както е озаглавен албумът, става факт като част от каталога на Nuclear Blast през 2018.

И така, 16 години след първият си концерт у нас, Martin „El Cochino“ Schirenc (вокали и китара) се връща за поредна среща с българските фенове и вече негови приятели. С него са Danny Vacuum (Genocide S.S., Necrony, The Accidents) – вокали и бас и барабаниста Mike G. Mayhem (Hollenthon), в който състав момчетата успяха да навъртят солиден концертен актив по големите фестивали в Европа и се отбелязаха и в САЩ.

Schirenc Plays Pungent Stench са артисти, които докато се забавляват на сцената се представят като сериозни музиканти-професионалисти. Сарказмът, самоиронията и онова така фино и в същото време брутално чувство за хумор на психически нестабилни откачалки с висок коефициент на интелигентност, са колкото шокиращи за неподготвените уши и очи, толкова и заразителни за онези, които знаят с какво точно си имат работа – с най-странната и оригинална формация от старата школа на дет метъла.

Бандата идва за шоу от над час със специален сет, който ще представи дебютния албум For God Your Soul… For Me Your Flesh (1990) в неговата цялост! Какво са 31 години за една непреходна дет метъл класика? Достатъчно време, за да сме си научили урока и да пеем химните от него заедно с бандата, химни като „Just Let Me Rot“, „Bonesawer“, „Blood, Pus and Gastric Juice“, „Suspend-ed Animation“ и, разбира се, едноименната „For God Your Soul…“.

Акцентът ще падне върху For God Your Soul…, но се очаква да чуем и още емблематични парчета като „Shrunken and Mummified Bitch“ от Been Caught Buttering (Nuclear Blast, 1991), „Klyster Boogie“ от Club Mondo Bizarre – For Members Only (Nuclear Blast, 1994)… и др.

Сцената на Метъл Фабрика е разполажена в двора на Фабрика 126, която се намира на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 126, като до входа й е спирка „Мария Луиза“ на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.