Първото издание на фестивала „New Music Now“ започва утре

Първото издание на фестивала „New Music Now“ ще даде сцена на млади артисти и тяхната авторска музика.

„New Music Now“ е идея на култовия варненския клуб „Menthol“ и тази година стартира с подкрепата на инди лейбъла Homeovomusic, чийто създател е Георги Георгиев от група Остава. Събитието ще се проведе в рамките на два дни, 29-и и 30-и август, през които множество млади артисти ще представят музиката си пред публика.

Един участниците в първото издание на фестивала ще бъде финалистката от последния сезон на „Гласът на България“ – Виктория Динкова, която ще представи музиката си в компанията на инструменталистите от бандата си VICK. Веднага след финала на предaването излезе и вторият й авторски сингъл „Not Alone“, а до края на годината се очаква първият й миниалбум. Тя е от онези интровертни артисти, които правят преживяването ви заедно супер специално, понеже не пропускат кой да е през мистериозните си портали.

Jin Monic е българска инди-рок група. Издават първия си солов албум през 2016. Звученето на бандата може да се определи като indie, alternative, garage, post punk. Тази година излезе и вторият им албум EP „Candy Coated“. Имат множество концерти в най големите клубове в България.

Taking Heed печели няколко награди за авторска музика от фестивали с конкурсен характер, както и от радиокласации. През май 2013 излиза първият професионален аудио запис на бандата – „More than you“. Лицето на групата се формира не само от авторската музика, но и от кавъри, предимно на поп парчета, пречупени през призмата й. През 2014 в българските музикални медии силно присъствие има песента „Искам (още време с теб)“, към която е заснето и дебютното за бандата професионално видео. Последният сингъл на бандата „За теб мечтая“ е от края на 2017 и се радва на много голям успех по музикалните класации в страната.

Innerglow съществува от 2017. Музикантите от бандата смесват електронни и живи инструменти, както и множество алтърнатив, поп, денс и фънк елементи. До момента са издали синглите „After You“ и „Rising Sun“, а групата е взела участие на фестивалите „София диша“ и „Капана Фест“. Младите музиканти са споделяли една сцена с Jeremy?, „Остава“ и Hayes & Y.

Soulmate #2 са любимци на Варненската алтернативна публика. Харизматичното поведение на Тино и магичния му глас, те карат да настръхнеш. Ще ги чуем с кратък и концептуален сет.

Фестивалът е подкрепен от фонд „Култура“ към Община Варна и има за цел за насочи вниманието към непознатите лица на българската музикална сцена. Във Варна и страната ни има изключително талантливи младежи, които не са имали възможността да споделят творчеството си с българската публика. Входът за събитието ще бъде свободен за ученици от последните класове на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“.

Музикален вход – 8 лв. за една вечер или 12 лв. за двудневен фестивален билет.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.