Проучване установи коя е рок бандата, на която хората най-много обичат да пият алкохол

Учените по цял свят са известни с това, че много обичат да правят проучвания. Наред с разни незначителни и тривиални такива като “Кога Вселената ще загине?”, “Има ли извънземен разум?” и “Ще оцелеем ли изобщо като цивилизация?”, има и хора, които се занимават с далеч по-смислени неща. Например – “На какъв тип музика обичаме да пием алкохол?” Рок музиката, разбира се, е в челните редици, а вече е ясна и групата, на която феновете най-много обичат да си попийват, отговорно, разбира се.

И така – австралийските легенди AC/DC печелят категорично по този показател. Без никаква конкуренция на практика. Що се касае рок музиката, в топ 5 на песните, които хората най-често свързват с алкохол, AC/DC имат цели три парчета. На първото място е “Thunderstruck”. На второ – “Highway  to Hell”, а на четвърто – “Back in Black”. Резултатите ни подсетиха за тази новина около легендарната банда, която сега придоби съвсем нов смисъл.

Между другото, проучването е съвсем официално. С него се е заела уиски компанията Flask & Barrel. Изследвани са 23 425 плейлисти в Spotify, които по някакъв начин са свързани с алкохола. Впоследствие резултатите са разбити по жанрове. Любопитно – рок музиката не е номер едно жанр по отношение на алкохола. Първото място заема хип-хопа. Песента на Usher “Yeah!” e номер едно в това отношение. Класическият рок обаче е на второ място.

При нас (рок жанра) трите песни на AC/DC вече ги споменахме, а останалите две в топ 5 са “Sweet Home Alabama” на Lynyrd Skynyrd и “Hotel California” на The Eagles. Доста любопитно проучване, определено. Повече подробности може да откриете на този линк.

 

А сега може да си отворите по едно отговорнo кафе (Наздраве, Буга, където и да си!) и да чуете за пореден път “Thunderstruck”:

 

Симеон Чешмеджиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.