Почина композиторът Paul Buckmaster

Легендарният композитор, аранжор и диригент Paul Buckmaster почина на 71-годишна възраст. Името на Buckmaster е свързано с албуми на David Bowie, Elton John, The Rolling Stones, Chris Cornell, Guns N’ Roses, Bon Jovi, The Darkness, New Found Glory и още много ключови за рока и метъла имена. Buckmaster е починал във вторник в Лос Анджелис, но официалната причина за смъртта му не е оповестена.

Оркестровата работа на Buckmaster привлича вниманието на много изпълнители през 60-те и 70-те и един от първите му големи проекти е Space Oddity на David Bowie. През 70-те има чест принос в музиката на Elton John, включително в песни като „Your Song“ и „Tiny Dancer.“ Работата му е белязала произведения на Rolling Stones и Mick Jagger, Harry Nilsson, Leonard Cohen, Stevie Nicks, Miles Davis, Grateful Dead и други.

Най-скорошната му работа беше с Chris Cornell по неговия последен студиен албум, The Promise. Сред останалите му забележителни рок-участия са аранжиментът и диригентството на „Street of Dreams“, „There Was a Time“, „Madagascar“ и „Prostitute“ от албума на Guns N’ Roses Chinese Democracy, работата му с New Found Glory по „When I Die“ и „Boulders“ от Coming Home, както и по множество изпълнения на Bon Jovi, Collective Soul, Heart и други. През 2002 Buckmaster спечели Grammy за струнния аранжимент на сингъла „Drops of Jupiter“ на Train.

Buckmaster е работил и по филмова музика – свирил е чело заедно с David Bowie в саундтрака на „The Man Who Fell to Earth“ и е композирал оригиналния саундтрак на култовата лента на Terry Gilliam, „12 маймуни“.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.