Pearl Jam с емоционален кавър в памет на Тейлър Хоукинс

Pearl Jam направиха изненадващ и емоционален трибют към покойния барабанист на Foo Fighters – Тейлър Хоукинс. Това се случи на концерта им в събота в Ингълууд, Калифорния. Получи се много силно защото именно барабанистът на Pearl Jam Мат Камерън изпя песента “A Cold Day in The Sun”. В същото време парчето на Foo Fighters е от 2005 г. (от албума “In your Honor”), негов автор е Хоукинс, а покойният музикант там е и зад микрофона. Пълна синергия. Вижте изпълнението на “A Cold Day in The Sun” тук: 

Моментът за песента назря, след като фронтменът Еди Ведър хвана микрофона и каза следното:

“Никога не е лесно да изгубиш някого. Като поостарееш виждаш, че това започва да се случва все по-често. Всичко опира до това къде точно ти и твойте приятели се намирате във времевата линия на живота. Но има и случаи като този, когато това е тотално неочаквано. Ситуацията е още по-тежка, като се има предвид, че Тейлър Хоукинс обожаваше живота и времето си на тази планета. Донякъде ни утешава фактът, че той живееше на пълни обороти и не губеше нито миг. Но искахме още от това.“

Хоукинс почина трагичнo в столицата на Колумбия Богота, броени часове преди групата да оглави фестивала Estereo Picnic. Дни след това те трябваше да свирят и на Lollapalooza Brasil. След шокиращата смърт на Хоукинс, Дейв Гроу и компания отмениха всичките ангажименти на групата за неопределен период от време.

Миналия уикенд Red Hot Chili Peppers също почетоха Хоукинс по време на изпълнението си на New Orleans Jazz Fest. Те замениха там именно Foo Fighters, които бяха предвидени за хедлайнери. Семейството на Тейлър също беше там.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.