Пънкарите Misfits се събраха отново за да оглавят фестивала Aftershock

Легендараната пънк банда Misfits оглави рок фестивала Aftershock в Сакраменто, Калифорния, този уикенд. Групата беше хедлайнер на голямото събитие на 9 октомври, а другите дни бяха оглавени от Metallica и Cypress Hill. Тук може да видите фенски видеа от шоуто на пънкарите:

Голямото завръщане на бандата в оригинален състав се случи през 2016 г. на Riot Fest. Тогава заедно се събраха Glenn DanzigJerry Only и Doyle Wolfgang Von Frankenstein (много яко име, но все пак е псведоним). За да ги подкрепи на барабаните застана великият Dave Lombardo (ex Slayer), а на китарата Acey Slade. След този концерт бандата продължи да свири спорадично на отделни събития, последното от които беше през 2019 г. в Пенсилвания. Преди 2016 г. тримата не бяха свирили заедно от 1983 година!

Преди година и половина Danzig даде интервю за Rolling Stone, в което каза, че е много доволен от това, че отново са се събрали. “Та ние разпродадохме Медисън Скуеър Гардън. Даже не стигнаха местата в залата. Едно време всички промоутъри и звукозаписни лейбъли бяха убедени, че пънк група никога не може да напълни тази легендарна зала. Ние се превърнахме в първата пънк група, която направи самостоятелен концерт там. Така че да го д…т всички тези смотаняци, които сега сигурно продават хот дог на Шесто авеню.“

Оригиналният състав на групата се разпадна през 1983 година, но Jerry Only представи нова версия на бандата през 1995-та. От тогава до ден днешен именно той е причината групата да продължава да съществува. В последните 25 години Only и Dez Cadena от Black Flag поддържаха огъня на Misfits жив, а групата правеше турнета и влизаше в студио от време на време. Съответно неговата гледна точка е много важна и доста любопитна. Jerry Only даде интервю за Rolling Stone през 2016 г., в което бе попитан за събираето отново с Danzig:

“Вижте, Glenn си е Glenn. В началото се оправяхме някак с него и към днешна дата нищо не се е променило. Но вече перспективата ни е друга. Ако оставим Glenn просто да бъде себе си и ние правим това, което трябва, тогава всичко ще се получи. Вече спряхме да спорим и да се караме. Мисля, че надживяхме това. Вече сме достатъчно възрастни.“ На въпроса какво е чувството да са били разделени над 20 години, Only отговори така: “Винаги имаше една празнота. След като ни напусна чувствах, че ни липсва важен компонент, който ни прави това, което сме. Сигурен съм, че същото важи и за него. Където и да свиреше след това той – променяше всички хора около себе си. Когато обаче свирим заедно, сме си просто ние.“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.