Осите пуснаха дебютен албум – „Като ужилен от оса“

Софийско-пловдивската формация Осите пусна първия си албум.

„Като ужилен от оса“ е записван в периода ноември 2022 – април 2023 година от Ани Василева (вокал), Магдалена Делчева (вокал), Христо Минчев (бас), Начо Господинов (барабани), Тодор Чорбов (соло китара) и Краси Майски (вокал, китара и перкусии), в Тото Студио Пловдив.

„В нито един от записите няма ползвани синтезатори и други клавишни инструменти!“, обявява не на шега групата, а допълнителен белег на отдадеността им на чистия (неклавирен) звук добавя не кой да е, а Васко Кръпката, чиято хармоника чуваме в парчето „Без утре“.

Краси Майски е отговорен за музиката и текста на всички парчета, смесени и мастерирани от Тодор Чорбов, който се е нагърбил още с длъжностите на тонрежисьор и продуцент на албума. Аранжиментите обаче са солидарно дело на всички в групата.

„Скъпи приятели и съмишленици, с вълнение и гордост искам да споделя, че от днес е факт албумът на Осите – групата която направихме преди девет месеца аз (софиянец) и Тошо, Ицето, Наката, Ани и Маги (все пловдивчани)“, обяви в социалните мрежи Краси Майски. „Започнахме като на шега. Но изглежда, че когато се съберат правилните хора, нещата бързо могат да станат сериозни, а тогава се получават добре и относително бързо. Вложихме много сърце и мерак, и сега с трепет очакваме ВАШАТА оценка!“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.