Новият сингъл на Nib: Now in Bulgaria e aнимирана история за щастието на уличния музикант

Премиерата на четвъртия сингъл на NiB: Now in Bulgaria се състоя на импровизирана парти-промоция в столичния клуб Singles, в който гостите станаха първите зрители на стоп моушън анимацията към „Песента, която още няма заглавие”, a зорката камера на Димитър Алексов ни пренася там с няколко кадъра.

Авторският проект на Николай Бекриев-Заека от Анимационерите, продължава деликатното си настъпление на музикалния фронт със следваща песен, която излиза и с неочакван видеоклип.

Вълнуващата стоп моушън анимация с история, която се лута от крайния песимизъм до абсолютния оптимизъм, е дело на 18 годишната Маргарита Стефанова, дъщеря на режисьорския тандем Васил Стефанова и Стефка Николова. A куклата – уличен музикант и главен герой в „Песента, която още няма заглавие”, е изработена лично от младия автор от телена арматура, памук, лейкопласт, течен латекс, акрил за оцветяването и парчета плат и заснета на зелен екран кадър по кадър.

„Хареса ми възможността да пробвам нещо различно и интересно, и самата идея, която се разви постепенно, за да придобие сегашния си вид – история за това, как понякога всичко, от което имаш нужда, е да видиш света около себе си в нова светлина“, споделя Маргарита.

Четвъртата авторска песен на NiB: Now in Bulgaria е увличаща, дълбока лирика с авангардно ядро. „Песента, която още няма заглавие“ е трак, който не отговаря на нито едно от правилата на съвременната борба за внимание в музиката и ще покаже своите тайни кътчета, само на нарочно търсещите и случайно загубилите се в нея,“ споделя самият автор.

Пънк астронавт, рапиране и „Текст в Текста“ в новата песен на NiB: Now in Bulgaria

Текст и музика – Николай Бекриев, аранжимент – Георги Станев-Гого (Студио Х, Gravity Co) и Николай Бекриев.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.