Нов сингъл от Anette Olzon и дата за втория й солов албум

Бившата вокалистка на Nightwish и настояща фронтдама на групата The Dark Element Anette Olzon ще пусне на пазара втория си солов албум на 10 септември. Той се казва “Strong” (Силен) и ще бъде издаден от Frontiers Music Srl. Една от по-известните вокалистки в света на рок музиката е готова и с втория сингъл към албума, който носи името “Sick Of You” (Гади ми се от теб). Можете да чуете и видите новото парче тук:

Рок дамата сподели малко повече за самата песен и какво стои в основата на това нежно заглавие: “Sick Of You” е песен за всички онези, които са били използвани, лъгани, третирани зле многократно. В крайна сметка точката на кипене е достигната и сега те си искат живота обратно, искат да поемат контрол.“

“Вторият албум на Anette Olzon е значително по-бърз и твърд като звучене от соловия й дебют “Shine” през 2014 г. По-важното в случая е, че “Strong” утвърждава Anette като една от топ вокалистките в метъл жанра”, пишат колегите от Blabbermouth и съдейки по двата сингъла досега, сме съгласни с тях.

Музиката в новия албум на мис Olzon е написана и композирана от нея и известния шведски китарист и продуцент Magnus Karlsson. Заедно двамата са създали забележителна колекция от песни, които успяват да покажат изключителния вокален диапазон на Olzon, съпровождан постоянно от разпознаваемите рифове на китариста. Песните са малко по-тежки, но винаги мелодични и модерни. Албумът “Strong” е миксиран от Jacob Hansen (Pretty Maids, Volbeat, The Dark Element). Като цяло тавата е здрава и прилепчива и е добър опит на Anette Olzon за поглед в близкото бъдеще. Също така показва aртист, който не лежи на старa слава и не спира да се развива и да търси ново звучене.

Ето какво още казва за албума метъл дамата: “Живеем в хаос. Пандемия, луди политици, насилие, социални медии и хора, които не спират да наслагват и налагат мнението си върху другите. Това е основата, върху която са стъпили текстовете в парчетата от албума. В музикално отношение аз исках по-тежка творба със силни мелодии. За създаването на “Strong” черпих вдъхновение от групи като Dimmu Borgir и In Flames.”

Тук може да чуете и първия сингъл “Parasite”:

Ето и всички песни в предстоящия втори солов албум на Anette Olzon:

 1. Bye Bye Bye
  02. Sick Of You
  03. I Need To Stay
  04. Strong
  05. Parasite
  06. Sad Lullaby
  07. Fantastic Fanatic
  08. Who Can Save Them
  09. Catcher Of My Dreams
  10. Hear Them Roar
  11. Roll The Dice 

 

 • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.