Ноел Галахър: Като млад бих се наранил при мисълта за сътрудничество с Деймън Олбърн

Британският музикант Ноел Галахър (Oasis, High Flying Birds) даде много любопитно интервю за изданието The Big Issue. В него бяха засегнати много теми (цялото интервю тук), но една от най-интересните беше тази за сътрудничеството между Ноел и Деймън Олбърн (Blur, Gorillaz) от 2017 г. Оказва се, че като по-млад Галахър не го е харесвал особено, а точните му думи в интервюто са, че само при мисълта за колаборация с него “бих се наръгал с нож в топките“.

Разбира се сътрудничеството, за което става дума тук, е песента на Gorillaz “We Got The Power”, където Ноел пее беквокалите. Тя е част от албума ‘Humanz’ (2017).

Ето как музикантът отговори на въпроса “Какво би казал един по-млад Ноел Галахър за сътрудничество с Деймън Олбърн?“:

“Много зависи в какво настроение съм се събудил в конкретния ден. В добрите ми дни вероятно щях да кажа нещо от сорта на ‘Ами възможно е, да, защо пък не‘…само че в лошите дни направо щях сам да се наръгам с нож в топките.

Blur и Oasis бяха сред най-големите групи в бритпоп сцената от 90-те години на миналия век. В различни периоди бандите се съревноваваха коя да е на първо място в класациите.

В друга част от интервюто 55-годишният фронтмен на High Flying Birds споделя за момента, в който се е срещнал на живо с Дейвид Боуи. Очевидно това се е случило само веднъж и днес Ноел си спомня с горчивина за този момент, защото не помни нищо:

Отидох да видя Дейвид Боуи и Стивън Мориси на стадион Уембли през 90-те. Бях надрусан и ядосан. Заведоха ме при Дейвид в гримьорната и абсолютно нищо не помня. Само си спомням, че той тъкмо си слагаше грим пред огледалото. Ако мога да се върна назад във времето, щях да се насладя на тази среща толкова много. Щях да му кажа колко много означаваше за мен, докато растях и колко много означава той за мен днес.“

Междувременно се засилват спекулациите, че братята Галахър все пак ще се съберат отново и легендарната банда Oasis ще направи четири големи концерта през 2025 г. Според таблоида The Sun разговорите за това текат и в този момент, но все още всичко е на твърде ранен етап от планирането. Независимо от тази непотвърдена информация, наскоро Ноел Галахър отново нарече брат си “картоф” и каза, че той е навредил много на бранда Oasis като цяло.

Деймън Олбърн и Blur пък се събраха отново за най-новия си студиен албум “The Ballad of Darren”. Той ще е девети в тяхната дискография и го очакваме на 21 юли. Blur се отправят и на първото си турне от 8 години насам.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.