На 41 почина фронтменът и вокалист на The Black Dahlia Murder

Едва на 41 години е починал Тревър Старнад – вокалист на мелодичната дет метъл група The Black Dahlia Murder. От групата обявиха новината на профила си в Instagram. Не се съобщава причина за смъртта му, но публикацията на бандата завършва с телефонния номер на американската Служба за предотвратяване на самоубийства

Тревър Старнад е основател на групата, създадена през 2001 година в Мичиган. В продължение на 20 години The Black Dahlia Murder успяха да изградят солидна фенбаза и заслужиха уважението на своите колеги с издаването на цели девет студийна албума. Последният им дългосвирещ албум е “Verminous” от 2020 г. Старнад беше харизматична личност и беше силно обичан в метъл средите, а и не само.

Групата публикува следното съобщение на профила си в Instagram:

“С дълбока тъга съобщаваме за смъртта на Трeвър Скот Старнад. Любящ син, брат, предводител на добрите времена. Той беше обичан от всички, които някога са го срещали. Ходеща музикална енциклопедия. Oбичаше да прегръща хората, да пише и най-вече да забавлява. Текстовете му ни дариха с магически истории на ужас и странни идеи. Негова основна цел в живота беше да ви забавлява.

Служба за предотвратяване на самоубийствата: 800-273-8255.”

Тъжно, но факт. Миналия ноември Старнад открито сподели в социалните мрежи, че е в много труден период, след внезапната смърт на майка му. “Дори на 40 за мен е много трудно. Бяхме  близки. Чувствам се като изгубено дете. Респект за всички вас, които сте успели да се преборите с подобна загуба и сте преминали от другата страна на тунела“. Старнад e споделял, че има проблеми и с алкохола, но иска да се пребори с тях най-вече защото “знам, че не съм  забавен, когато съм пиян“.

The Black Dahlia Murder трябваше да бъдат подгряваща група на Parkway Drive на пролетно турне в САЩ, но то пропадна, след като титулярната група се изпокара помежду си. През август те трябваше да се отправят и на турне в Европа.

Преди време Тревър Старнад бе попитан от Pyro Music какъв точно е стилът на неговата група. Тогава той отговори така:

“Винаги съм смятал, че свирим мелодичен дет метъл. Основно смe  повлияни от шведски групи и Carcass. По-тежката част от нашето звучене е наше (американско) изобретение, но и там можете да усетите влиянието на местни групи като Morbid Angel и Malevolent Creation.“

Името на бандата идва от неразрешен и до днес тежък случай на убийство в САЩ от 1947 г. Жертвата е Елизабет Шорт, а случаят е известен като “Black Dahlia” (Черната далия).

Съболезнования изказаха редица големи рок музиканти, сред тях Роб Халфорд (Judas Priest), Ранди Блайт (Lamb of God), Джейми Джаста (Hatebreed).

Светла памет на Тревър Старнад!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brandon Ellis (@brandonellisgtr)

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.