My Chemical Romance с първа нова песен от осем години

Алтернативната рок група от Ню Джърси My Chemical Romance сподели чисто ново парче, което се явява първа тяхна песен от осем години насам. Новината е изненадваща и показва, че групата окончателно се е събрала отново, след като се разпадна през 2013 година. Песента се казва „The Foundations of Decay“ (Основите на Упадъка) и е доста добра. Може да я чуете тук:

Парчето е интересно поради различни причини, но поне за нас най-интересният момент е, че My Chemical Romance очевидно са решили да загърбят своето емо рок звучене от миналото, като го заменят със значително по-тежък и плътен звук. Това е промяна, която одобряваме и считаме, че им подхожда повече. Не на последно място е важно и времето, в което се появява новата песен. По-късно този месец групата се отправя на турне във Великобритания и сега вече феновете имат всички основания да се надяват там да чуят нова музика от тях.

My Chemical Romance официално се разпаднаха през 2013 г., три години след излизането на четвъртия им студиен албум („Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys“). Последната авторска песен от тях “Fake Your Death” (Изфабрикувай смъртта си) е от 2014 г. Тя е част от компилация с най-големите хитове на групата, издадена под името “May Death Never Stop You” (Нека смъртта никога да не те спира). Оттогава насетне MCR не са издавали нищо съвместно. Не така стоят нещата с изключително продуктивния фронтмен на бандата обаче – Джерард Уей. Той успя да издаде солов албум през 2014 г., а след него и няколко синъла. На всичко отгоре е автор на комикса “The Umbrella Academy”, адаптиран като успешен сериал от Netflix.

Също така и останалите членове на групата се впуснаха в солови приключения и на практика не са спирали да бъдат активни. Първите слухове за повторно събиране на бандата се появиха още през 2016 г. През 2019 г. групата направи и първия си концерт от 7 години в Лос Анджелис. След него стана ясно, че планират и голямо турне, което бе отлагано няколко пъти заради пандемията. Така стигаме до днес. Въпросното турне най-после ще стартира следващата седмица в Европа. После ще се пренесе в САЩ (август), а догодина и в Австралия и Нова Зеландия. Чакаме нова музика от My Chemical Romance и си пожелаваме скоро и нов албум.

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.