Moonspell се завръщат на сцената с двудневен концерт в Лисабон

Португалската дарк метъл банда Moonspell се завръща на голямата сцена в техния роден град – столицата Лисабон – с паметен, двудневен концерт. На 18 юни групата се качва на сцената пред отбрана аудитория от само 300 души (спрямо действащите Ковид правила в страната) и ще изсвири албума, който ги направи световно известни – “Irreligious” (1996 г., вторият им студиен албум). Тази година се навършват 25 години от издаването му. Класики като „Opium“, „Raven Claws“, „Herr Spiegelmann“, „Mephisto“ и „Fullmoon Madness“, ще отведат аудиторията във времената на късните 90 години на миналия век, когато готик метъла бе по-мрачен и същевремнно по свой начин красив, от който и да е друг период в историята на рока. За да споделят този важен момент с феновете по света, групата е предвидила и лайв стрийм на паметното събитие, което ще се радва на пълна и мащабна продукция – мощен звук и  невероятно осветление, запазени марки за бандата. Концертът ще бъде излъчен през платформата Munin Live.

Сякаш това не е достатъчно, Moonspell ще преиздадат “Irreligious” под формата на уникално делукс издание. То излиза през собствения им лейбъл Alma Mater Records. За да е тотална Moonspell-манията, само ден по-късно (19 юни) групата ще излезе на същата сцена и ще изсвири целия си нов албум “Hermitage”. За пръв път, пред щастливите 300 + глобален лайвстрийм на събитието. Отлични новини за феновете.

Фронтменът Fernando Ribeiro с крaтък коментар по темата:

“Ковид ни удaри много сериозно. Беше трудно да запазим целостта на групата, а феновете мотивирани. Въпреки че краката ни бяха строшени, ние отново се изправяме и искаме да вървим редом с всички вас. Ние ще отпразнуваме заедно 25-годишнината от най-фундаменталното си произведение, но и най-сетне ще имаме възможност да разкрием мрачния чар на новия си албум “Hermitage” на сцената. Това е Moonspell, какъвто не сте виждали досега. Отново ще сме заедно, нашето време дойде.“

Господин Ribeiro e мъдър и крайно надъхващ агент. Показа ни го и с това интервю от неприятните времена на локдаун. Чакаме концертите с интерес.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.