Mike Patton не е добре, Faith No More и Mr. Bungle отменят турнето си

Faith No More и Mr. Bungle oтменят турнето си през септември и октомври месец, включително участията си на големи фестивали като Riot Fest, Knotfest и Aftershock Festival. Причината е, че фронтменът и на двете банди Mike Patton не се чувства добре. Официалната информация гласи, че Patton има проблеми с психическото си здраве, които са били сериозно обострени в периода на пандемия. Крайно неприятна новина. Знаем какъв талант и вокален феномен е Mike Patton, без него тези групи просто не могат да съществуват.

„Имам някои проблеми, които се засилиха в последно време и се превърнаха в сериозно предизвикателство за мен. Не смятам, че мога да дам на хората това, което трябва на този етап, а аз не мога да давам по-малко от 100 процента. Извинявам се на феновете, надявам се да ви се реванширам скоро. И двете групи ме подкрепят в това решение и ние се опитваме да се справим с това по здравословен начин.“, коментира самият Mike Patton.

Официален коментар на неприятната новина дойде и от самите Faith No More като група. В  него се казва следното:

„Да кажем, че сме разтърсени от тези събития, ще е омаловажаване на ситуацията. За нас беше истинско предизвикателство да се завърнем към тази музика след 5-годишна пауза, но в последните месеци работехме здраво. Последните репетиции показаха без съмнение, че отново сме в топ форма. Именно затова писането на това съобщение, е толкова трудно. След две години пандемия и липса на работа, направо е сърцераздирателно да съобщим новината на нашия екип. Ние ги считаме за част от нашето семейство. В същото време (и еднакво по важност) ние  разбираме какво означава тази отмяна за нашите фенове, които търпеливо ни подкрепят и чакат през всичкото това време. На много хора изолацията се отрази тежко, за тях няма да е лесно. И независимо от всичко това ние имаме член от семейството, който се нуждае от помощ. Считаме, че ако бяхме продължили напред с концерите, това щеше да има унищожителен ефект върху Mike. А той е по-ценен за нас като брат, отколкото като певец. Той има нашата 100-процентова подкрепа да направи каквото е необходимо, за да се подобри. По същата причина ви молим и вие да го подкрепите. Благодарим ви, че не спирате да вярвате в нас.“

„-Bill, Jon, Mike B. & Roddy

Mike Patton e изключителен фронтмен и певец. Пожелаваме му бързо възстановяване.

Ето кои концерти отпадат от репертоара на Faith No More:

Sept. 16 Maryland Heights, MO Saint Louis Music Park
Sept. 18 Chicago, IL Riot Fest
Sept. 21 Pittsburgh, PA Stage AE
Sept. 22 Newport, KY Ovation Pavilion
Sept. 24 Kansas City, MO Grinders
Sept. 25 Indianola, IA Knotfest
Oct. 10 Sacramento, CA Aftershock Festival
Oct. 15 Las Vegas, NV T-Mobile Arena
Oct. 16 Fresno, CA Save Mart Center
Oct. 18 Oakland, CA Oakland Arena
Oct. 22 Los Angeles, CA Banc of California Stadium
Oct. 23 Los Angeles, CA Banc of California Stadium

Следните два концерта отпадат за Mr. Bungle:

Sept. 17 – Chicago, IL Radius
Sept. 19 – Chicago, IL Riot Fest

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.