Mick Jagger за новата песен „Eazy Sleazy“: Всичко стана бързо и на шега

Наскоро фронтменът на The Rolling Stones пусна изненадващ нов сингъл и с Dave Grohl. Песента се казва “Eazy Sleazy”, а текстът е силно ироничен и хаплив и в общи линии осмива пандемията и човешката реакция към нея. Ето и повече за нея в актуално интервю, което изпълнителят даде по повода.

Разкажете ни как се появи песента „Eazy Sleazy“ и за участието на Дейв Грол в записа?
Как започна всичко… Стана много бързо. Китарите бяха записани на живо. Аз просто изпълних вокала и след това попитах Дейв дали иска да се включи. Имах информация, че Дейв работи от вкъщи, занимава се с разни неща. Не бяхме се чували известно време, но знаех, че Foo Fighters изкараха нов албум. Някой ми каза, че той е в Лос Анджелис. Веднага щом му се обадих, той отвърна- „Да, бих се радвал да участвам, отегчен съм, искам да работя“! Каза ми „Изпрати ми парчето“ и два дни по-късно вече беше готов.

Забавно ли е да се работи по самостоятелен сингъл както в този случай?
Да, забавно е. Освен това отнема толкова малко време. Помислих си – това звучи добре, направи го, не се мотай много-много, не отлагай, за да свършиш преди това десет други неща с петима други хора. Мисля, че песента допадна на Дейв, защото има силно рок звучене. В албума на Foo Fighters има много разнообразни неща, включва наистина твърди парчета. Той хареса песента, защото му допадат такива неща.

Вероятно сте искали да я пуснете по-бързо и заради темата за локдауна.
Темата е такава, съгласен съм. Минаха три седмици, откакто я написах. Парчето е за това как ще преминем през всичко, за което се говори в текста. Надявам се да се настроим по-оптимистично. Все пак има значение къде живеете, това парче се отнася основно за ситуацията във Великобритания. Не навсякъде е така. В куплетите се осмиват доста неща, които се наложи да преживеем по време на локдауна,а в куплета се пее с надежда, че скоро ще се измъкнем от тази ситуация.

Предполагам, че сте се забавлявали с текста на песента.
Знаете ли – да, доста е хумористичен и не трябва да се приема твърде сериозно. Последният стих е за всички параноични хора, които вярват в разни конспирации. И, да, парчето трябва да е смешно.

Хората ще се забавляват, като си представят как почиствате кухненската мивка.
Не ми харесва много да търкам мивката, но понякога това трябва да се прави..

В песента има още много неща, свързани с локдауна.
Курсове по самба, да…Виртуални премиери. Те са прекрасно нещо, но не всеки може да бъде поканен. Аз съм късметлия. Но трябва да преминем през всичко това. Срещите с хубави момичета с хубави маски… После тези графики – постоянно ни показват графики за това колко хора са се ваксинирали, колко са се разболели. Фалшивите аплодименти на футболните мачове, които са на запис. Зад гърба на всеки, който се покаже в Zoom за видео среща, се вижда библиотека. Винаги ти се иска да покажеш, че има нещо интелектуално зад теб, а не някакъв боклук. Такива неща… Направих го в движение.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.