Metallica с втори сингъл от новия албум: “Screaming Suicide”

Metallica решиха, че трябва да ни зарадват в днешния дъждовен петъчен ден и споделиха втори сингъл от предстоящия си нов студиен албум „72 Seasons“, за който групата вече обяви и голямо световно турне. Новата песен се казва „Screaming Suicide“ (Крещящо Самоубийство) и за видеоклипа към нея групата отново е работила с режисьора на “Lux Æterna” (първия сингъл) Тим Сакенти. Може да чуете и видите парчето тук: 

Групата сподели и кратко съобщение, в което разказа за вдъхновението да напишат тази песен:

Screaming Suicide адресира тази дума табу – самоубийство. Нашето намерение е да поговорим за мрака, който всеки един от нас чувства в себе си. Просто е абсурдно да отричаме, че понякога ни спохождат такива мисли. Струва ни се, че в някакъв период от живота си всеки един от нас си е помислял за самоубийство. Да се изправиш срещу тези мисли, е да кажеш на глас нещо, за което никой от нас не говори. Това е човешко преживяване, ние трябва да можем да си говорим за тези неща. Вие не сте сами.“

Да, доста тежка тематика. Струва ни се, че на фронтмена Джеймс може да са му дошли малко в повече терапевтичните сеанси, след новината, че се развежда. Независимо от това, по никакъв начин не се опитваме да омаловажим посланието на песента, факт е, че трябва да можем да говорим открито и по такива теми.

Metallica обявиха в края на ноември месец новия си албум. Той е продължение на “Hardwired…to Self-Destruct” от 2016 г. Групата обяви голямо турне в Европа и Северна Америка в рамките на следващите две години. То започва в края на април от Амстердам.

Очакваме „72 Seasons“ на пазара на 14 април. Издател е собствения лейбъл на групата Blackened Recordings. Продуценти са Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих и Грег Фиделман. Очакваме 12 парчета с обща продължителност малко над 77 минути.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.