Megadeth обявиха кога излиза новият албум

Новият албум на траш легендите Megadeth“The Sick, The Dying And The Dead” (Болните, умиращите и мъртвите) ще излезе през пролетта на следващата година. Тоест, от него ни делят едва няколко месеца. Това съобщи фронтменът и лидер на групата Dave Mustaine в интервю за списание „American Songwriter“.  В разговорът става дума още за битката му с рака, ексклузивната му сделка с Gibson и най-вече за новата продукция на великата траш банда. Музикантът разкрива, че твърде сериозното име на албума не е централно фоусирано върху настоящата световна пандемия. Става дума за един по-широк, исторически поглед върху болестите, които са тормозели човечеството през вековете:

“Самата заглавна песен е историческо пътешествие за това откъде е тръгнала чумата и как се е развила – от плъховете на корабите, които са я донесли в Сицилия“. Според Dave Mustaine музиката за новия албум е компилирана от негови рифове, които той си е запазвал през годините, като някои от тях се връщат много назад във времето до детските му години. Музикантът вече е на 60, така че явно е натрупал изключително богата лична колекция от мелодии.

“Мога да напиша нова песен, базирана на идея, която съм имал, когато съм бил на 15 или пък на 55“, споделя той. Един от най-известните музиканти в траш музиката споделя още, че е получил сериозна помощ от китариста Kiko Loureiro и барабаниста Dirk Verbeuren за създаването на новите парчета за следващия дългосвирещ албум на групата (той ще е под номер 16 в дискографията им). Повечето песни са записани в град Нашвил, а Loureiro е работил основно от дома си във Финландия. Dave Mustaine още не е разкрил кой точно свири бас партията в новия албум на бандата, след като стана ясно, че всичко, записано от бившия басист David Ellefson, ще бъде премахнато. Знаете, David Ellefson бе уволнен, заради онлайн афера с младо момиче

Megadeth наскоро приключиха с “Метъл турнето на годината (The Metal Tour Of The Year), което се състоя съвместно с групите Lamb Of God и Trivium. Чакаме новият албум. Още през август месец стана ясно, че той е на практика готов. 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.