Макс Кавалера не е против да се събере отново със Sepultura

Легендата в тежката музика Макс Кавалера се раздели със Sepultura през далечната вече 1996 г. Той бе заменен от Дерек Грийн в състава две години по-късно. Този трус не съсипа кариерите на никой – и Макс и Sepultura се радваха на дългогодишен успех след това. Само че миналата година от Sepultura официално обявиха, че ще сложат край на групата, като преди това направят световно турне. Съответно се появи и логичният въпрос дали Макс може да направи някой и друг съвместен концерт с групата, преди тя окончателно да се откаже. Кавалера даде ново интервю, в което хвърли светлина по този въпрос.

Интервюто е за YouTube канала Rock Hard Greece и е съвсем прясно. В него Макс открито споделя, че няма нищо против да свири отново със старите си колеги, но все още никой не се е свързал с него. Той се опита да разтълкува и коментар на китариста на групата Андреас Кисер от миналата година. Тогава на същия въпрос Кисер отговори така: “Че защо да се събираме отново, за да си развалим купона ли?“

Ето и част от коментарите на Макс за Rock Hard Greece:

“Никой не се е свързал с мен по тази тема. Като изключим онзи коментар на Андреас, че ще им развалим купона. Между другото такова изказване е типично в негов стил. Не знам какво предстои. Смятам да оставя нещата да се случат от само себе си. Каквoто трябва да стане – ще стане. Не искам да насилвам процеса. Ако дойде време, в което решим, че трябва да се съберем отново – чудесно, съгласен съм, стига да го направим по правилния начин. Точно както се случи с презаписването на старите албуми на Sepultura. Смятам, че ги направихме като хората – добри са, искрени, всичко идва от сърцето. Така че към днешна дата аз не мисля много за реюниън.

Знам, че те обявиха края на групата. Това е нещо, което откровено не разбирам. Не знам дали някой ги принуди да го направят, или решението е взаимно, защото вече не им се занимава. Наистина не знам. За себе си мога да кажа, че аз не мога да живея без музика. Имам нужда да свиря на живо сред хората. Това е като въздуха, който дишам.

Наистина не е ясно какво ще се случи. Ясно е обаче, че Макс не възнамерява да спира с музиката в близко бъдеще. Това пък поражда въпроси дали братята Кавалера не биха възродили Sepultura под някаква форма, след като тя спре да съществува.

Цялото интервю с Макс Кавалера може да чуете тук:

 

Симеон Чешмеджиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.