„Lux Æterna“ на Metallica превзема класациите

Новият сингъл на Metallica „Lux Æterna“ се настани на второ място в класацията на Billboard –  Mainstream Rock Airplay Chart. Така групата вече може да се похвали с цели 25 парчета, които са били в топ 10 на тази престижна класация през годините. Сметката бе открита през далечната 1991 г. с песента “Enter Sandman” и от тогава насетне Metallica са абонирани за този чарт. Освен това новият сингъл от желязната банда зае първо място в класацията Hot Hard Rock Songs и второ място в Rock & Alternative Airplay chart. Отлично постижение за песен, която е на 10 дни. 

Това е първият сингъл от предстоящия 12-ти студиен албум на групата “72 Seasons”. Чакаме го на пазара на 14 април, издател е собственият лейбъл на групата Blackened Records. Продуцент е Грег Фиделман, а копродуценти на тавата са Джеймс и Ларс от Metallica. Албумът ще съдържа 12 песни с обща продължителност 77 минути. Това ще е първият пълнокръвен, дълговирещ албум на групата след  „Hardwired…To Self-Destruct“ (2016).

Наскоро Metallica пуснаха кратък видеоматериал с Джеймс Хетфийлд, който обяснява как се е появило парчето „Lux Æterna“ на бял свят и каква му е идеята. Можете да го видите тук:

“ ‘Lux Æterna’ е много бърза, радостна песен, бих казал, че нейните корени датират от новата вълна на британския хеви метъл от 80-те години на миналия век. Рифовете в нея ми напомнят на онова време. Просто са забавни, карат ме да се движа. Беше супер забавно да направим и този водеклип. Просто записахме една песен, която се получи с лекота, беше много лесно за нас да напишем и изпълним това парче, което ни върна много години назад във времето.“

В прес-релийз към албума фронтменът Джеймс Хетфийлд обясни и основната идея зад избора на име на новия албум:

72 сезона. Първите 18 години от нажия живот, които определят неговата истинска или фалшива същност. Става дума за идеята, че на нас всъщност родителите ни казват кои сме. Налагат ни се определени категории, обикновено рестриктивни. Струва ми се, че най-интересната част от цялото това нещо, е изучаването на тези най-основни вярвания и представи и до каква степен те определят настоящата ни същност. Голяма част от нашата ‘зрялост’ е свързана с възпроизвеждане на тези детски преживявания, опит. Така че това е същността – затворници на нашето детство или счупване на индивидуалните окови, които всеки от нас носи.“ 

 

Симеон Чешмеджиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.