LIVE & LOUD 17.11.2017 – Vulture Industries

17.11.2017 – концерт на норвежките авангардни метъли Vulture Industries. Подгряващи ще са Vokyl. Начало 21:00ч.

Vulture Industries от Норвегия определено не извикват само едно кимване с глава, пък било то в знак на одобрение или напротив.
Няма друга група като тази, за който и детайл да се хванете – авангардно музициране и нестандартни музикални постройки, силно изразена театралност при представяне на живо, сценично присъствие – все ще си казвате: няма друга група като тази! Ще сте впечатлени и от техничността на музикантите, и от духa, който витае във въздуха, когато са наоколо.

Последното засега издание на формацията от Берген, „The Tower“ (Season Of Mist, 2013) иска време да бъде разбрано като многопластово произведение в неговата цялост, вероятно и затова вече 4 години ни чакат, докато продължаваме да изкачваме кулата на техните музикалните търсения… Издателите го определят като уникална амалгама от прогресив, експериментъл, индъстриъл, дуум, екстремни и дори симфо елементи.

След колаборацията си с признатия румънски художник Costin Chioreanu визията на групата става още по-внушителна и запомняща се. Изпълненията на живо, които са меко казано въздействащи и въвличащи публиката в действието с лекота, са толкова плашещо приказни… Странно е с каква сила неподлежащият на стилово определение метъл на Vulture Industries привлича и как от трудносмилаем и заплетен на запис, изведнъж на сцената действа като магнит, приковава сетивата и се възприема така добре.

Знаем го от предното гостуване на бандата у нас, заедно с Dordeduh, когато през 2014 Live & Loud се осмелихa да срещнем тези норвежки чудаци с родната публика за първи път. Идва време за втора ментална проверка. Датата на шоуто е 17 ноември, мястото е клуб Live & Loud, а билетите са на цена 15 лв.

Подгряващи на концерта ще са Vokyl. Групата е основана през 2009 в София. От тогава до сега стилът на Vokyl се придвижва от thrash през death metal до настоящото progressive звучене. През 2011 бандата записва 20-минутно демо и започва концертната си дейност. Три години по-късно излиза дебютният албум Аз търся човек (2014). В следващите години Vokyl издават песента „В прохладните вечери“ (2015) и двойния сингъл „Пропукване“ (2017). Бандата е деляла сцена с едни от най-значимите български групи като Demenzia, Dimholt, Eufobia, Obsidian Sea, Trysth, Upyr.

Настоящ състав (от 2010):
Явор Василев – бас и глас
Никола Огнянов – китара
Явор Мечев – китара
Здравко Петров – ударни

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.