Ларс Улрих: Някак опазихме информацията за новия албум

Metallica бяха доста потайни в последните две години по отношение на новата музика, върху която работят и традиционно китаристът Кърк Хамет беше човекът, който хвърляше някаква минимална медийна светлина в това отношение. И както бяха потайни, така в понеделник вечерта изненадващо избухнаха с изобилие от нови неща около тях – нов албум, нов сингъл, световно турне в следващите две години. Тези страхотни новини много ни зарадваха (и докараха лека към средна  нервна криза на автора на този текст). 

Очевидно е, че маските вече паднаха, а на сцената излиза тежката aртилерия на групата в лицето на съоснователя Ларс Улрих. Той даде интервю за шоуто на известния водещ Хауърд Стърн и в него разказа как са успели да запазят такива солидни анонси в тайна досега. Оказва се, че не е било лесно. Ето какво каза Ларс:

Просто бяхме убедени, че информацията за всичко това отнякъде ще изтече в мрежата и цялата изненада ще се развали. Невероятно, но не изтече! Това си е направо лудост, ако се замислите – никакви снимки от новите ни неща не се появиха никъде, никаква сериозно информация не излезе в мрежата, никой от нас не се изтърва и не спомена нещо, което не трябваше да казва, абсолютно нищо. Просто така албумът 72 Seasons’ стана част от нашето ежедневие. Работим върху този албум от година и половина – от времената на Ковид и повсеместния локдаун. За този период успяхме да направим нещо, което досега никога не сме успявали – просто да си замълчим. Вместо обичайните неща – ей, хора, тук работим върху нов албум; ето ви таймер с дати какво предстои да излезе и кога; познайте какво предстои да се случи в близко бъдеще и всички тези обичайни работи – този път просто успяхме да си държим устите затворени. И ето, че днес аз искам да споделя новата песен на Metallica с цели свят и искам да разкажа на всички хора за нашия нов албум. За това, че ни предстои световно турне. Имаме нов видеоклип – колелото се завърта.“

Ларс Улрих не пропусна да коментира и факта, че на предстоящото турне са предвидени съвместни концерти с Pantera в САЩ, което сериозно развълнува феновете на тежката музика. Той наблегна на това, че ще свират по два пъти на едно и също място, като са предвидени различни концерти за различните дати (дори сетлиста ще бъде различен, което е впечатляващо):

“Да, обявихме двугодишно световно турне. Всички дати за 2023 и 2024 г. вече са ясни. Идваме в град близо до вас. Свирим по две вечери във всеки град, при това изнасяме два абослютно различни концерта. Купувате си билет за две шоута – в петък и неделя и получвате два съвсем различни и уникални концерта.“

Наистина звучи страхотно, нямаме търпение машината да се задвижи и да видим реално как ще се осъществят солидните планове на групата.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.