Ларс Улрих (Metallica): Радвам се, че отново има група Pantera

Барабанистът на Metallica Ларс Улрих обяви публично, че се радва от факта, че живите членове на Pantera (Фил Анселмо и Рекс Браун) се събраха с Чарли Бенанте и Зак Уайлд и тази Pantera отново прави големи концерти по света. Щеше да е леко странно Ларс да не е щастлив от този факт, предвид обстоятелството, че им предстои да прекарат близо година заедно покрай световното турне на Metallica, но така или иначе най-голямата метъл група в света все още не беше коментирала публично този казус. 

За Анселмо, Браун, Уайлд и Бенанте предстои да бъдат хедлайнери на редица големи фестивали (или вече бяха) в Южна Америка, Азия, Северна Америка и Европа. Разбира се, новата Pantera ще бъде и съпорт група на самите Metallica на стадионното им турне в Северна Америка.

Ларс Улрих открито и свободно дискутира темата „Pantera“ в ново интервю за Revolver. Ето какво каза той:

„Смятам, че е чудесна идея това, че те са някъде там на открито и празнуват музиката и магията на Pantera. Знам, че сред феновете страшно много се говори дали това е правилно или не. Аз обаче съм от този тип хора, които ще се зарадват ако Глен Хюз иска да изсвири цял сет на Deep Purple. Ще се зарадвам и ще го подкрепя. Винаги съм бил за това хората да следват своите музикални и креативни амбиции. Така че смятам, че този Pantera реюниън, е нещо добро. Да не говорим, че Чарли Бенанте е с тях. Гледах едно видео от Мексико и изглежда, че успяха да направят голямо шоу. Ще е забавно да свирим заедно.“

Ларс коментира и връзките на Metallica с Pantera и покойните братя Абот през годините. Te  датират още от времената преди Фил Анселмо да се присъедини към групата:

“Запознахме се с братята на турнето за ‘Ride The Lightning’ и веднага станахме приятели. Това се случи в Далас през…1622 година? Нещо такова, беше преди около 400 години. Влюбихме се просто в тези хора и винаги ги гледахме как свирят, когато имахме път към Тексас. Наблюдавахме и как групата се разви през годините до тази креативна, уникална сила, в която се превърна. Така че с Pantera имаме топли връзки от десетилетия назад.“

Приятно е, че Ларс така открито подкрепи четиримата музиканти, които чакаме с нетърпение и у нас по-късно тази година.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.